Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
FESTIVAL ZA SVA OSJETILA

HeadOnEast u Osijeku od 8. do 10. listopada

Foto: Osječko-baranjska županija
Osijek će tijekom tri dana biti jedino mjesto gdje možete saznati gdje rastu kulenove seke, gdje se skrio hedonistički vinski raj, kuda idu crne svinje i gdje je Grga našao čvarak

Što su Jazz varoš, Disco bager i Chill Čardak? Odgovor ćete saznati u Osijeku od 8. do 10. listopada u istočnom dijelu Tvrđe. U tijeku su pripreme za treći po redu HeadOnEast, manifestaciju koja je od prvog izdanja visoko podigla ljestvicu dobre zabave, dobre hrane i pića te atraktivnih svjetlosnih instalacija.

A osim varoši, bagera i čardaka, Osijek će tijekom tri dana biti jedino mjesto gdje možete saznati gdje rastu kulenove seke, gdje se skrio hedonistički vinski raj, kuda idu crne svinje i gdje je Grga našao čvarak.

– Ako vas na putovanja, istraživanje i dobru zabavu vodi isti hedonizam, drugog vikenda u listopadu imat ćete se priliku i osobno uvjeriti  da su najbolje ribe upravo na istoku! – poručuju organizatori.

Organizaciju manifestacije zajednički potpisuju Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica Grada Osijeka, Kulturni centar i Regionalni centar  kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola.

HeadOnEast otvara konferencija "Ugostiteljsko-turistički VirtuOS-i – jačanje kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu" u petak, 8. listopada, dopodne. Već poslijepodne posjetitelje čekaju raznovrsni i bogati sadržaji na osam međusobno povezanih lokacija smještenih u baroknoj osječkoj Tvrđi.

Autohtona jela spravljena na moderan način, vinske delicije sva četiri vinogorja Osječko-baranjske županije i sve popularnija domaća piva, kuleni, kobasice, sirevi, ručno rađene čokolade, kolači i pekmezi, slavonski viski i domaće rakije samo su dio festivala koji pali sva osjetila. Začinit će ih svjetlosne instalacije umjetnika koje će baroknoj Tvrđi dati novo ruho.

Na ulicama Tvrđe posjetitelje će dočekati ulični zabavljači i akrobati, a tijekom festivala HeadOnEast pratit će ih različiti glazbeni ritmovi brojnih izvođača.