Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sisačko-moslavačka županija

Hitnoj stigla dva vozila za prijevoz pokretnih pacijenata

Tomislav Fabijanić, ravnatelj hitne u Sisačko-moslavačkoj županiji
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Jedno vozilo dodijeljeno je Kutini te će pokrivati Novsku, Kutinu i Popovaču dok drugo ostaje u Sisku i pokrivat će Hrvatsku Kostajnicu, Dvor i Petrinju

Iz decentraliziranih sredstava koje je osigurala Županija Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačka županija kupio je dva vozila za prijevoz pokretnih pacijenata za potrebe Sisačko-moslavačke županije. Jedno vozilo dodijeljeno je Kutini te će pokrivati Novsku, Kutinu i Popovaču dok drugo ostaje u Sisku i pokrivat će potrebe prijevoza pacijenata za Hrvatsku Kostajnicu, Dvor i Petrinju. 

Ukupna vrijednost vozila je oko 450.000 kuna, s tim da je nešto novca ušteđeno obzirom je riječ o tzv. salonskim vozilima.

- To su posebna kombi vozila za osam putnika plus vozač, dakle za devet ljudi i zamjenit će barem dva standardna sanitetska vozila koja smo mi do sad koristili za Zagreb. Dakle ova dva vozila će zamijeniti četiri vozila koje smo do sad koristili. To su nova vozila putničkog tipa, komforno opremljena sa svim dodacima i produženom karoserijom, tako da otraga stanu još i kolica i hodalice, što naši pacijenti koji su slabije pokretni ali mogu sjediti, uglavnom imaju kod sebe - opisao je nova vozila Tomislav Fabijanić, ravnatelj Zavoda za Hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.