Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska 91 pregleda
Lokalni izbori

HNS će ponovo podržati Bajsovu kandidaturu za bjelovarsko-bilogorskog župana

Damir Bajs i Ivan Vrdoljak
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Prilikom potpisivanja sporazuma o suradnji Damir Bajs istaknuo je kako Bjelovarsko-bilogorska županija bilježi rast ukupnih prihoda tvrtaka, rast dobiti i investicija, više izvoza nego uvoza te povećanje broja zaposlenih u gospodarstvu i obrtu

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisali su u petak u Bjelovaru sporazum o suradnji na lokalnim izborima u kojemu HNS ponovno podupire Damira Bajsa u kandidaturi za još jedan mandat na čelu županije.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je za bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa da je predstavnik umjerene i razumne politike građanskog centra, fokusirane na projekte koji mijenjaju život građana na bolje, a zadnje tri godine ta županija bilježi pad nezaposlenosti i rast gospodarstva koji se vidi u rastu dobiti, investicija, izvoza i zaposlenosti u gospodarstvu, navodi se u priopćenju HNS-a. 

- Ulaganja u proizvodne djelatnosti ove županije u prošloj i ovoj godini dosežu milijardu i dvjesto milijuna kuna. To je smjer kojim treba nastaviti i zato dajemo podršku Damiru Bajsu - rekao je Vrdoljak. Dodao je kako se to potpuno poklapa s HNS-ovim modelom funkcioniranja na lokalnim razinama, što je najočitije u Varaždinu i Međimurju, gdje lokalna politika utječe na obrazovanje, potiče poduzetništvo i gospodarski rast te razvoj ljudskih potencijala.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs zahvalio je HNS-u na potpori i pritom podsjetio kako je s HNS-om surađivao od početka mandata.

- Kroz prošle četiri godine suradnja je bila na visokoj razini, a postigli smo ono što smo htjeli i obećavali na prošlim lokalnim izborima. Bjelovarsko-bilogorska županija među prvima je još 2014. godine došla u pozitivnu situaciju - svi negativni trendovi pretvorili su se u pozitivne - rekao je Bajs, ističući kako Bjelovarsko-bilogorska županija bilježi rast ukupnih prihoda tvrtaka, rast dobiti i investicija, više izvoza nego uvoza te povećanje broja zaposlenih u gospodarstvu i obrtu. Također je rekao kako očekuje nastavak dobrih trendova te poručio: "Zajednički možemo napraviti više."