Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
atraktivan turistički sadržaj

Hostel, restoran, centar s vidikovcem otvorit će i nova radna mjesta

GRAS Slatina
Foto: Kristijan Toplak/Virovitičko-podravska županija
Nositelj projekta je Grad Slatina, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica grada Slatine

Razvojna agencija Slatina (Gras), predvođena ravnateljicom Danijelom Maravić, u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga Promicanje održivog razvoja prirodne baštine (Europski fond za regionalni razvoj), prijavit će projekt od velikog značaja za grad Slatinu. Radi se o projektu 'EPIcentar Sequoia Slatina', vrijedan 20,9 milijuna kuna.

– U središtu Slatine, uredit će se park, posjetiteljski centar, hostel s 32 kreveta. Bit će tu i konferencijska dvorana, restoran, kao i interpretacijski centar s vidikovcem. Izgradnjom ovog centra otvorit će se i nova radna mjesta, a Slatina i Virovitičko-podravska županija će dobiti jedan atraktivan turistički sadržaj – kazala je Danijela Maravić, priopćili su iz Virovitičko-podravske županije.

Nositelj projekta je Grad Slatina, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica grada Slatine. Projekt je pripremila Gradska razvojna agencija Slatina uz VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Tim povodom su prostorije GRAS-a, između ostalih, posjetili i županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović kao i gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš.