Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
najveće regionalno natjecanje tehnoloških ideja

Hrvatski dizajneri s inovativnim izumom osvojili 1. nagradu

1/8
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
I ovdje ne staju, već imaju planove za sljedeće poduhvate koji će pronositi ime Osijeka na svjetskoj tehnološkoj i inovatorskoj sceni

Osječki startup Orqa osvojio je prvu nagradu na nedavno održanom najvećem regionalnom natjecanju tehnoloških ideja Bug Idea Knockoutu 2018. u Zagrebu.

Ivan Jelušić i Srđan Kovačević dizajneri su ovih inovativnih Orga FPV.One (first-person-view -FPV) video-naočala za upravljanje utrkama dronova i drugim profesionalnim (industrijskim i civilnim) primjenama ovih letjelica.

Mladi inovatori iz Požege Međunarodni uspjeh Mladim inovatorima iz Požege tri zlata i srebro na sajmu inovacija

Kako je polovica ovog uspješnog dvojca izvan granica Hrvatske (Kovačević), Jelušića i Vlatka Matijevića, suosnivača tvrtke, primio je jučer, 7. listopada u Gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Vrkić, priopćili su iz Grada Osijeka.

Bila je ovo prigoda čestitati im na izuzetnom rezultatu, koji se nadovezuje na učestale uspjehe Osječana na svjetskoj IT sceni.

– Ponosan sam na naše mlade sugrađane koji svijet osvajaju iz Osijeka- poručio je gradonačelnik, uručivši im i simboličnu novčanu nagradu kao znak zahvalnosti i priznanja za ovaj uspjeh.

Ispitivanja na pješačkom mostu u Osijeku Osijek Ispituju most jer mu je prošao rok trajanja

Važnu ulogu u ovoj priči odigrala je i potpora osječkog Poduzetničkog inkubatora BIOS, koji im je osigurao specifične, a neophodne preduvjete kako bi se mogli razvijati, na čemu su se posebno zahvalili direktoru Saši Lamzi.

I ovdje ne staju, već imaju planove za sljedeće poduhvate koji će pronositi ime Osijeka na svjetskoj tehnološkoj i inovatorskoj sceni.