Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Međunarodni uspjeh

Mladim inovatorima iz Požege tri zlata i srebro na sajmu inovacija

Mladi inovatori iz Požege
Foto: Grad Požega
Medalje su potvrda da ste pametni i na dobrom putu. Sada se samo trebamo dobro organizirati i dati vam priliku da pokažete što znate – poručio je gradonačelni Darko Puljašić

Mladi inovatori iz Zajednice tehničke kulture Grada Požege predvođeni mentorom Martinom Kaprelom osvojili su tri zlatne i jednu srebrnu medalju na 12. međunarodnom sajmu inovacija “Inventum” u Iloku. Đurđica Pelcl i Filip Križanac nagradu su osvojili za Dekorator, koji rješava izradu proizvoda od reciklažnih materijala, a Luka Kotorac i David Gelenčir za mini transporter flipsa, koji rješava transport flipsa i ostalih obrađenih materijala promjera 5-10 milimetara. Roko Puljašić i Marta Hac pobrali su simpatije žirija za svoj uređaj za drobljenje ječmenog i pšeničnog slada, a Marcel Pandža za mini eko dvopolni dozator, koji dozira praškaste materijale u ugostiteljstvu, domaćinstvu ili uredima.

Svečanost u vojarni 123. brigade hv-a u požegi Domovini prisegnulo 60 djevojaka i 264 mladića

– Vjerujem kako će u budućnosti ova ekipa još pokazati svoje potencijale. U budućnosti očekujemo jednako sjajne rezultate, a već u idućoj godini pripremamo još niz projekata – rekao je predsjednik ZTK Grada Požege Đuka Pelcl.

Nagrađenim inovatorima čestitao je i gradonačelnik Darko Puljašić.

– Medalje su potvrda da ste pametni i na dobrom putu. Sada se samo trebamo dobro organizirati i dati vam priliku da pokažete što znate – poručio je Puljašić.

Na sajmu u Iloku ove se godine predstavilo 86 izlagača iz četiri zemlje.

prijem kod gradonačelnika Požeške mažoretkinje osvojile tri zlata, dva srebra i jednu broncu Novi način naplate parkirališnih karata u Požegi PayDo aplikacija za brže i jednostavnije plaćanje parkiranja