Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Novi način naplate parkirališnih karata u Požegi

PayDo aplikacija za brže i jednostavnije plaćanje parkiranja

Foto: Grad Požega
Upute za instaliranje aplikacije na Android i iOS sustave bit će istaknute na automatima za kupnju parkirališnih karata

Požeški Komunalac uveo je novinu u plaćanje parkirališnih karata. Naime, građani Požege i svi koji automobilom dođu u grad parkirališne karte od sada mogu platiti putem besplatne PayDo aplikacije koja je trenutačno dostupna u 26 hrvatskih gradova.

Rad aplikacije predstavili su gradonačelnik Požege Darko Puljašić, direktor Komunalca Anto Bekić i voditelj Službe naplate parkiranja Željko Mekić-Delić.

Potvrda putem e-maila

Parkirališna služba u Požegi ustrojena je prije 20 godina. Od 2001. cijene satnih parkirališnih karata u prvoj i drugoj zoni nisu se mijenjale. Mijenjala se samo tehnika naplate satnih parkirališnih karata, i to od kupnje karata na kioscima, zatim od 2001. putem SMS-a, do najnovijeg načina plaćanja PayDo aplikacijom koju je Komunalac Požega d.o.o. preuzeo od tvrtke Infoart.

Aplikacija Visit Zagreb nova aplikacija Otkrijte Zagorje - bajku na dlanu uz aplikaciju Visit Zagorje

Potrebno je samo preuzeti aplikaciju (moguće i preko QR koda) te unijeti svoje podatke i broj bankovne kreditne kartice s koje će se naplaćivati parkirališna karta. Pri plaćanju karte odabiru se grad i zona parkiranja, a naplata ide izravno s računa. Putem e-maila korisnik dobiva potvrdu i račun o obavljenoj transakciji.

– Prednosti su plaćanja PayDo aplikacijom što nema više troškova slanja SMS-a. Osim satnih karata, na ovaj način može se platiti i dnevna parkirališna karta (“kazna”). Parkiranje mogu platiti i stranci koji dolaze u Požegu, a puno je jednostavnije i za tvrtke. Naime, postoji mogućnost da više članova za plaćanje parkirališne karte putem PayDo aplikacije koristi istu bankovnu karticu s pristupnom šifrom, a račun za izvršenu uslugu stiže odmah putem e-maila – rekao je direktor Komunalca Anto Bekić.

Paydo je brza i jednostavna aplikacija koja omogućuje plaćanje parkiranja po cijeloj Hrvatskoj bez dodatnih troškova. Upute za instaliranje aplikacije na Android i iOS sustave bit će istaknute na automatima za kupnju parkirališnih karata, a građanima će biti podijeljeni i leci s uputama za korištenje aplikacije.

T. Majdak na Danima jabuka: Domaćim proizvodima treba olakšati put do tržišta

Smart City koncept

– Tvrtka Komunalac uspješno prati trendove i sve moderne tehnologije koje mogu pomoći našim sugrađanima, ali i Gradu Požegi u smjeru kojim planiramo ići, a to je Smart City koncept. Svi oni koji imaju pametne telefone mogu sada na jednostavniji i jeftiniji način platiti parkiranje jer operateri uzimaju gotovo četvrtinu karte putem SMS-a, a to nije zanemarivo.

Pozivam stoga sve vozače da koriste ovu aplikaciju jer nove tehnologije i napredak tu su da bi nam svima bilo lakše – naglasio je gradonačelnik Puljašić te najavio da će vrlo skoro na središnjem Trgu Sv. Trojstva biti postavljene i dvije punilice za električne automobile.