Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
T. Majdak na Danima jabuka:

Domaćim proizvodima treba olakšati put do tržišta

1/22
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Više od 50 proizvođača jabuka, ali i drugih vrsta voća i voćnih prerađevina, meda i ljekovitog bilja izložili su svoje proizvode na tradicionalnim, 21. Danima jabuka 'Požega 2018'

Požešku sportsku dvoranu Tomislava Pirca preplavile su jabuke bezbrojnih sorti koje uzgajaju požeško-slavonski voćari.

Više od 50 proizvođača jabuka, ali i drugih vrsta voća i voćnih prerađevina, meda i ljekovitog bilja izložili su svoje proizvode na tradicionalnim, 21. Danima jabuka "Požega 2018".

Šetalište u Požegi Grad Požega dodjeljuje potpore Za razvoj turizma od 2000 do 5000 kn

Manifestaciju je otvorio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, koji je tom prilikom istaknuo kako domaćim lokalnim proizvodima treba olakšati put do tržišta i omogućiti im da u što većoj mjeri ostvare siguran dohodak. 

- Moramo svi zajedno raditi da položaj proizvođača bude što povoljniji u odnosu na otkupljivače, ali i na trgovačke lance. U okviru projekta Slavonija stvaramo uvjete u infrastrukturnom i logističkom smislu kako bi ovdje u Zlatnoj dolini, kao i u ostatku Slavonije, stvorili kapacitete i objedinili vaše proizvode te zajednički nastupili na tržištu - poručio je Majdak.

U ime pokrovitelja manifestacije Grada Požege, okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

- Izložba svjedoči o identitetu ovoga kraja i našega grada jer se uistinu ponosimo našim proizvođačima hrane, našim voćarima. Ovdje se naši sugrađani mogu podsjetiti na one stare sorte koje ćemo s nostalgijom pogledati i možda dati priliku nekim budućim voćarima da obnove i ovaj vid proizvodnje. Također, vjerujem da se na ovoj izložbi naši voćari neće samo pohvaliti svojim proizvodima nego da će ponešto i prodati - rekao je Troha.

Požega djeca Požega Poželjan grad za mlade obitelji i poduzetnike