Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
PRIPREMILA ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE

Humorističnim tablama podižu svijest o sigurnosti vozača i sudionika u prometu

Postavljene ploče svojim izgledom i upečatljivim natpisima privlače pažnju vozača, a cilj natpisa je podsjetiti vozače na ono najbitnije – njihovu sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Pojas ti dobro stoji”, “Na ovom dijelu ceste nesreće su strogo zabranjene”, “Ne budi moron, gledaj cestu, a ne mobitel!”, “Uspori i slobodno zakasni svekrvi na ručak”, “Vozi sigurno – tvoj netko”... Neki su to od dovitljivih i humorističnih natpisa na prometnim pločama postavljenima na više lokacijama diljem Zagrebačke županije. Riječ je o inovativnoj kampanji Županijske uprave za ceste kojom se nastoji povećati oprez u prometu ne samo za vozače već i sve ostale sudionike.

otvoren Salers Croatia centar Od ovog goveda nitko nije odustao, a sada se o njemu svi mogu informirati

Postavljene ploče svojim izgledom i upečatljivim natpisima privlače pažnju vozača, a cilj natpisa je podsjetiti vozače na ono najbitnije – njihovu sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu. Ovakvi natpisi predstavljaju iskorak i potpuno novi način komunikacije prema vozačima, ali i svima koji pored natpisa prolaze.

– Naš primarni zadatak je kontinuirano ulagati u poboljšanje kvalitete prometne infrastrukture na području Zagrebačke županije i na tome sustavno radimo. Istovremeno, naš zadatak je i podići svijest svih sudionika u prometu na koje sve načine možemo sami povećati sigurnost na našim prometnicama. Svatko od nas, svaki sudionik u prometu izravno svojim ponašanjem utječe na sigurnost svih. U moru istih i sličnih poruka tražili smo način kako da naša poruka bude uočljiva, drukčija, zanimljivija. Vjerujem da smo u tome uspjeli, već smo dobili brojne pozitivne reakcije i to nas jako veseli – izjavio je Tomislav Landeka, ravnatelj ŽUC-a Zagrebačke županije. S obzirom na činjenicu da se velik broj prometnih nesreća može spriječiti, kažu u Županiji, od iznimne je važnosti provoditi preventivne kampanje kako bi se podigla svijest o oprezu i sigurnosti u prometu