Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Ana Rucner snimila spot o Baranji

'I moj je djed zaslužan što je Kopački rit postao park prirode'

Ana Rucner i Vladimir Šišljagić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Kadrovi netaknute prirode Kopačkog rita vrtit će se na platnu iza violončelistice Ane Rucner na njezinim svjetskim turnejama

Dok iz njezina violončela izlaze zvuci skladbe Bolero, na platnu iza Ane Rucner na svjetskim turnejama vrtit će se kadrovi netaknute prirode Kopačkog rita. Turistički spot plod je suradnje poznate hrvatske umjetnice i Osječko-baranjske županije. Anina veza s baranjskim parkom prirode, pak, ima daleko dublje korijene.

- Jako mi je sve to emotivno jer je moj djed još 1956. istraživao Kopački rit i zaslužan je što je on Park prirode. Djed danas nije tu, ali sigurno se nedgje veseli i ponosan je na svoju unuku – istaknula je violončelistica. Netaknuta priroda, usporedila je, bliska je spona s klasičnom glazbom, "koja je isto tako nedodirljiva i svoja".

-Bilo je prekrasno snimati spot, 20-ak bubamara mi je sletjelo na haljinu – dodala je. Spot su snimale domaće snage, a među njima i Mario Romulić i Goran Markovinović.

- Htjeli smo istaknuti da nije moguće ovladati prirodom pa ni na silu – rekao je Markovinović.

Župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako Ana nije tražila honorar. Spot će biti gotov za godinu dana, a vrtit će se već na njezinoj turneji u Kini.