Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Svečano otvoren

I Virovitica dobila pumptrack poligon

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Ovo je peti pumptrack poligon u Hrvatskoj

Virovitica je peti grad u Hrvatskoj koji je dobio pumptrack poligon. Dovršen je nakon nepuna tri tjedna intenzivnih radova.

– U dogovoru s klubovima, ponajviše s Biciklističkim klubom Bor, odlučili smo se prijaviti na natječaj za gradnju poligona. Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju nadogradili smo na jedan vrlo atraktivan način koji će privući izuzetno velik broj posjetitelja, u što smo se uvjerili i prije samog otvaranja. Isto tako, ovim novitetom postat ćemo još više prepoznatljivi na cikloturističkoj karti Hrvatske, a već od iduće godine planira se organizacija turnira koji će obuhvatiti svih pet pumptrack poligona koji su do sada sagrađeni, pa tako i ovaj u Virovitici – istaknula je Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice VPŽ-a.

KUTINSKI PUMPTRACK POLIGON Raj za rolere, vozače BMX-a...

Pumptrack poligon smješten je u sportsko-rekreacijskoj zoni Virovitice, točnije između SRC Vegeška i multifunkcionalne hale Viroexpo.

Nositelj ovog projekta je Virovitičko-podravska županija, a projekt je realiziran u partnerstvu s Gradom Viroviticom i uz potporu Ministarstva turizma i sporta u okviru nacionalnog Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2021.

– Ne želimo stati, i dalje ćemo se prijavljivati na ovakve natječaje te omogućiti i ostalim gradovima u našoj županiji da dobiju svoje 
pumptrack poligone, interes je zaista velik – rekao je župan Igor Andrović.