Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
KUTINSKI PUMPTRACK POLIGON

Raj za rolere, vozače BMX-a...

1/3
Foto: Grad Kutina
Pumptrack poligon asfaltirana je valovita staza sa zaobljenim izbočinama i zavojima koji su ritmički povezani u kružnu cjelinu

U Kutini je izgrađen pumptrack poligon koji je oduševio velik broj najmlađih sugrađana. Kutinski pumptrack poligon četvrti je pumptrack u Hrvatskoj, a prvi u Sisačko-moslavačkoj županiji. Prvi pumptrack poligon u Hrvatskoj otvoren je u srpnju prošle godine u Svetoj Nedelji.

ULOŽENO 730.000 KUNA Uređena poučna staza “Turski stol” oko kutinskog bazena

Pumptrack poligon smješten je uz nogometno igralište NK Moslavina, njegova ukupna vrijednost je 460.000,00 kn te je financiran sredstvima Grada Kutine. Pumptrack poligon asfaltirana je valovita staza sa zaobljenim izbočinama i zavojima koji su ritmički povezani u kružnu cjelinu. Takvi su poligoni sve popularniji u svijetu te su primjereni za sve veličine bicikala, rola, koturaljki i romobila, a namijenjeni su svim generacijama i uzrastima, bez obzira na predznanje i iskustvo. Kutinski pumptrack poligon izgradili su Adria Bike i Alliance ASE.

– Gradnjom ovog poligona pokrenuta je provedba projekta Urbani sportski park Kutina u sklopu kojeg će se na tom području grada urediti park s atraktivnim urbanim sportskim sadržajem kao što je pumptrack poligon, skate park, bike park i drugo – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Inače, na otvorenju prvi počasni krug odvozili su članovi Biciklističkog Kluba Kutina dok su iskusni BMX demonstratori pokazali svima kako se vozi na samom poligonu naglasivši važnost kacige i zaštitne opreme. Poligon se koristi na vlastitu odgovornost uz obavezno korištenje zaštitne kacige.