Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
ULOŽENO 730.000 KUNA

Uređena poučna staza “Turski stol” oko kutinskog bazena

1/2
Foto: Grad Kutina
Na poučnoj stazi svi posjetitelji educiraju se i informiraju o šumama, održivu gospodarenju šumama, zaštiti šuma i okoliša

Na području šume oko kutinskog bazena uređena je i opremljena poučna staza „Turski stol“, vidikovac i ostala manja infrastruktura koja je namijenjena za sve uzraste, kako za rekreativce tako i za sportaše.

Jamstvo domaćeg podrijetla i izvrsne kvalitete Poljoprivrednici koji prodaju na Gradskoj tržnici Kutina dobili certifikat “S njive na stol”

– Na poučnoj stazi svi posjetitelji educiraju se i informiraju o šumama, održivu gospodarenju šumama, zaštiti šuma i okolišu. Staza je uređena i opremljena s informativnim panelima, mostićima, putokazima, stolovima, klupama i ostalim. Ovo je prva edukativno-tematska staza u našem gradu te se nadam kako će sve to potaknuti građane na korištenje staze u rekreativne i zdravstvene svrhe – rekla je direktorica TZ-a grada Kutine Ivana Grdić. Projekt je sufinanciran u sklopu mjere 08, ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma.

– Vrijednost je projekta 730.000 kuna, od čega je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osigurano 591.387 kuna (85%), a iz proračuna RH 104.362 kune (15%). Staza je uređena početkom proljeća, no zbog obilnih kiša tek je sada moguće potpuno u njoj uživati. Novcem iz spomenutog fonda rekonstruirali smo i društveni dom u Banovoj Jarugi te sufinancirali i uredili poučnu stazu Crkveni jarak na Moslavačkoj gori – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Voditelj proizvodnje Uprave šuma Zagreb Zoran Bumber, u ime izvođača radova Hrvatskih šuma istaknuo je dobru suradnju s Gradom Kutinom te se nada da će i ubuduće surađivati u takvim projektima