Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Jamstvo domaćeg podrijetla i izvrsne kvalitete

Poljoprivrednici koji prodaju na Gradskoj tržnici Kutina dobili certifikat “S njive na stol”

1/3
Foto: Grad Kutina
Grad Kutina je u protekle 4 godine izdvojio gotovo 5 milijuna kuna za razvoj poljoprivrede

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, direktorica Gradske tržnice Sisak i predstavnica Udruge hrvatskih tržnica Danka Koštić uručili su poljoprivrednim proizvođačima koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici u Kutini certifikat “S njive na stol”. Spomenute certifikate je u 2021. godini dobilo čak 36 OPG-ova s kutinskog područja. Udruga hrvatskih tržnica dodijelila je i certifikat Seljačke tržnice Gradskoj tržnici Kutina koja je postala nositelj certifikacije u suradnji s Gradom Kutinom.

Kampanja brodske Obrtničko-tehničke škole rezultirala promjenom trendova U dvije godine četiri razreda više za obrtnička zanimanja

Devetu godinu zaredom

– Tržnica Kutina već devetu godinu zaredom dodjeljuje certifikate “S njive na stol” te mi je drago što imamo naše domaće proizvođače, znamo od koga i što kupujemo te se nadam da će svi koji dođu na kutinsku tržnicu prepoznati naše poljoprivrednike – rekao je Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa Kutina koji upravljaju tržnicom.

Članstvo u Udruzi hrvatskih tržnica omogućava svim proizvođačima hrane da certificiraju svoje proizvode i pritom dobiju certifikat “Proizvod hrvatskog seljaka” čija je svrha olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima, uz jamstvo podrijetla proizvoda. Time se potiče zaštita i promocija domaće proizvodnje.

– Što se tiče naše županije i Kutine, dobro stojimo s certifikatom, velik dio naših poljoprivrednika proizvodi hranu te prodaje vlastite proizvode. Naročito u doba korone uvidjeli smo važnost naših domaćih proizvoda te mi je drago što i ove godine nastavljamo s dodjelom certifikata – rekla je Danka Koštić.

– Grad Kutina kroz Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju osigurao je bespovratna financijska sredstva u iznosu od 50% za zakup prodajnog mjesta svakom certificiranom proizvođaču s područja Grada Kutine.

put kroz prošlost Kroz grad vas cijelu godinu vode Nikola Tesla, Marija Terezija, časnici

Pomoć poljoprivrednicima

Između ostaloga, Grad Kutina je u posljednje četiri godine izdvojio gotovo pet milijuna kuna za razvoj poljoprivrede. Razvojna agencija Mrav i LAG Moslavina pomažu poljoprivrednicima pri apliciranju na EU projekte te zajedničkim naporima nastoje pomagati poljoprivrednicima u njihovu radu te istaknuti važnost domaće proizvodnje hrane i ostalog – rekao je prilikom dodjele certifikata gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.