Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Brodska Opća bolnica postaje veliko gradilište

Intenzivni radovi na više odjela rezultirat će boljim uvjetima za pacijente i osoblje

Foto: Darko Janković
Brodsko-posavski župan Danijel Marušić, ravnatelj bolnice dr. Josip Samardžić i rukovoditelj Službe tehničkih i uslužnih poslova bolnice Zdravko Janeš u obilasku radova

U obilasku radova u brodskoj Općoj bolnici dr. Josipa Benčevića, koja se ovih dana pretvara u veliko gradilište, zatekli smo ravnatelja bolnice prim. dr. sc. Josipa Samardžića i brodsko-posavskog župana dr. sc. Danijela Marušića. Ulaganjima u objekte, opremu i kadrove kao i užurbanim apliciranjem na natječaje za europska sredstva u Brodsko-posavskoj županiji sustavno rade na poboljšanju zdravstvene skrbi. U bolnici je zaposleno 1185 djelatnika od kojih je više od 900 zdravstvenih radnika, koji velikim naporima i iznimnim zalaganjem osiguravaju najbolje moguće uvjete i zdravstvenu uslugu svim pacijentima, kako bi što manje osjetili puni zamah građevinskih i drugih radova koji su u tijeku. Uz kontinuirano ulaganje u ljudske resurse i nabavu medicinske opreme, sada su, konačno, na red došli i prostori u kojima 24 sata dnevno borave pacijenti, liječnici, medicinske sestre i tehničari te prateće službe.

Donaciji pedijatriji u Slavonskom Brodu Donacija Pedijatriji brodske Opće bolnice 100.000 kuna

“Kraći put do zdravlja”

– Kvaliteta zdravstvene usluge i skrb o pacijentu bolnici su prvi i osnovni prioritet – ističe dr. Samardžić.

Vodeći računa o zahtjevima postavljenim pred moderno zdravstvo, brodska bolnica uspješno provodi gotovo 40 milijuna kuna vrijedan europski projekt “Kraći put do zdravlja” sa željom unapređenja infrastrukture, opremanja bolnice te provođenja edukativnih aktivnosti. Prema riječima dr. Samardžića, zbrinjavanje pacijenata kroz dnevne bolnice i dnevne kirurgije podrazumijeva određeni zahvat ili pretragu zbog koje pacijent boravi u bolnici samo dio dana. Rezultat toga su brojne koristi za pacijenta u odnosu na klasičnu hospitalizaciju. U tijeku je izvođenje građevinskih radova uređenja laboratorija. Svoje zadovoljstvo viđenim i učinjenim izrazio je i župan Marušić:

– Iznimni napori rukovodstva, ali i svog bolničkog osoblja doprinijeli su da pacijenti ni u jednom trenutku nisu zakinuti ni za jedan segment zdravstvene usluge. Zahvaljujem ravnatelju i svim djelatnicima koji usprkos svim građevinskim i drugim radovima koji se intenzivno odvijaju na više bolničkih odjela i lokacija osiguravaju neometano pružanje svih usluga – istaknuo je Marušić.

Opća bolnica u Slavonskom Brodu Otvoren novi studij Umjesto 30, sestrinstvo u Brodu upisalo 65 studenata

Cilj status kliničke bolnice

U pripremi su radovi rekonstrukcije internog odjela, a izvršeno je već više od 50 posto građevinskih radova rekonstrukcije dijela pedijatrije u dnevnu bolnicu za pedijatriju. Duge bolničke dane malim pacijentima pedijatrije olakšat će novoopremljena igraonica.

Znatna su ulaganja u energetsku obnovu bolničkih zgrada, ali i skrb o potrebi osiguravanja neovisnih energetskih izvora. Završena je fotonaponska elektrana izlazne snage 68 kW i u tijeku su pripreme za puštanje u probni rad. U travnju je završena i rekonstrukcija Odjela za zbrinjavanje traume Službe za kirurške djelatnosti, čime su znatno unaprijeđeni ergonomija rada, sanitarni i medicinski uvjeti te je poboljšana sigurnost i nadzor pacijenata.

Opsežna ulaganja u kadrove, opremu i prostore preduvjet su za razvoj Opće bolnice kao centra izvrsnosti i za napredak do toliko željenog i zasluženog statusa kliničke bolnice.

Opća bolnica u Slavonskom Brodu Kraći put do zdravlja Novcem iz EU fondova do bolje bolničke usluge