Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Priprema za cjelodnevnu nastavu

Intenzivni radovi u Gornjem Bazju i Špišić Bukovici

storyeditor/2024-08-02/a_skola_cjelodnevna_ustupljena_fotografija.jpg
Foto: Privatni album U ŠKOLE stiže i oprema potrebna za provođenje kvalitetne cjelodnevne nastav

Sve škole koje u Virovitičko-podravskoj županiji provode cjelodnevnu nastavu (Zdenci, Suhopolje, Špišić Bukovica i Gornje Bazje) spremne će dočekati školarce prvog dana nove školske godine, 9. rujna. U OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju u tijeku su radovi vrijedni 118.274,38 eura (elektroinstalaterski i parketarski radovi, učionica na otvorenom, novi podni oblog na vanjskom igralištu, sjenila na prozorima...) U školu stiže i 302.200 eura vrijedna sportska oprema, namještaj, interaktivni ekrani, klimatizacijski uređaji, kuhinjski uređaji... Dio opreme odnosi se na glazbenu opremu, opremu za likovnu kulturu i opremu za razvijanje fotografija te raznu opremu i alate za rad školske ustanove, a već prije je nabavljeno kombi vozilo.

Radno je i u Špišić Bukovici. Ukupno 301.100 eura je na raspolaganju OŠ Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice. Nakon što im je krajem lipnja virovitičko-podravski župan Igor Andrović uručio ključeve dostavnog vozila vrijednog 28.100 eura, u Špišić Bukovici su radovima i nabavkom opreme nastavili provoditi projekt cjelodnevne škole. Tako se u matičnoj školi u Špišić Bukovici gradi nova zbornica, zamijenjena je unutarnja stolarija, saniraju se sanitarni čvorovi, odrađuju zidarski i keramičarski radovi... Osim toga, u školu stiže i sportska oprema, novi namještaj, interaktivni ekrani, klima-uređaji, kao i glazbena oprema i kuhinjski uređaji i oprema.

Tome treba pridodati i školu u Okrugljači, koja je energetski obnovljena i njezina vizura sad je moderno zdanje za učenike ove škole.

Riječ je o ugovorima potpisanima nakon provedbe javnog poziva, za koji je ove godine Županija osigurala 500 tisuća eura Potpisani ugovori Sufinanciranje projekata na pomorskom dobru Uime Grada Samobora ugovor je potpisala gradonačelnica Petra Škrobot Bespovratna sredstva 55.400 eura za edukativne i sportske aktivnosti storyeditor/2024-08-01/sinagoga_sjaj_A.png Nakon konstrukcijske obnove slijedi cjelovita obnova koprivničke sinagoge Za obnovu sinagoge koja je preživjela II. svjetski rat dva milijuna eura