Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
SASTANAK U ŽUPANIJI

Investicija u Hercegovcu od 6 milijuna eura

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
To znači uspostavljanje dugoročne suradnje s lokalnim proizvođačima svih žitarica potrebnih za peradarsku proizvodnju, a i nova zapošljavanja

Župan Marko Marušić održao je radni sastanak s načelnikom Općine Hercegovac Borom Bašljanom te direktorom tvrtke Perutnina Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec Dubravkom Folnovićem vezan uz gradnju silosa na tom području. Naime, na području općine Hercegovac spomenuta tvrtka kreće u investiciju koja podrazumijeva gradnju silosa kapaciteta 50.000 tona, odnosno lokacije za otkup, sušenje i skladištenje žitarica gdje je predviđen otkup žitarica direktno od potencijalnih poljoprivrednih proizvođača, ne samo s područja te, već i okolnih županija.

Samim time to znači uspostavljanje dugoročne suradnje s lokalnim proizvođačima svih žitarica potrebnih za peradarsku proizvodnju. Time se otvara mogućnost prodaje žitarica u njihovoj blizini čime se proizvođačima sma njuju troškovi prijevoza.

Ne manje važna je i činjenica da investicija Perutnine Ptuj poljoprivrednim proizvođačima osigurava kvalitetno pripremanje sjetve, te kasnije i same žetve te prodaju žitarica poznatom kupcu. Kompletna investicija vrijedna 6 milijuna eura krenut će u prvoj polovici iduće godine, a predviđeni rok gradnje je godinu i pol dana.

Realizacijom tog projekta, uz suradnju s domaćim ratarima, stvorit će se i uvjeti za zapošljavanje 11 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija uvijek će davati maksimalnu potporu svakom novom investitoru u svom djelokrugu rada, rekao 
je na sastanku župan Marušić, te dodao da ga posebno veseli svaka nova investicija, a ovoga tjedna svjedoci smo dvjema takvim investicijama. Riječ je o ulaganjima u čazmansku tvrtku Intra Lighting i sada u Hercegovcu, koja ukupno vrijede 9 milijuna eura.