Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Program poticanja razvoja poduzetništva Grada Novske 2021. – 2025.

Investitorima zemlja za kunu, a novac Grada stiže za svako radno mjesto

Foto: Grad Novska
Grad Novska potiče i razvoj postojećih poduzetnika time da za svako novootvoreno radno mjesto osigurava šestomjesečni poticaj od 2000 do 3000 kn, ovisno o stručnoj spremi

Program poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske 2021. – 2025. sadrži mnoge gradske mjere i programe, među kojima se ističe projekt Poduzetničke zone Novska.

Završava gradnja Gospodarske zone Čepin Niz poticaja za investitore – niža cijena parcele, niži komunalni doprinos

– Investitori u Poduzetničkoj zoni Novska, koji će zaposliti više od 31 djelatnika, mogu računati na cijenu zemljišta od 1 kune po četvornom metru. Uz to, gradska razvojna agencija NORA priprema dokumentaciju za investitore od poslovnog plana sve do prijave na bespovratna EU sredstva. Investitorima se omogućava besplatan priključak na električnu energiju, oslobađa ih se plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade dvije godine – govori gradonačelnik Marin Piletić, koji ističe da su, zahvaljujući ovim mjerama, u Zoni realizirane već dvije investicije, u tijeku je gradnja trećeg subjekta, a potpisana su i dva nova kupoprodajna ugovora s investitorima. Mjera 2. Programa Grada Novske usmjerena je na razvoj poduzetnika početnika. Grad Novska jedini je grad u RH u kojemu kombinirajući mjere s HZZ-om za samozapošljavanje poduzetnik početnik može računati na bespovratnih 120.000 kuna za početak svoje poduzetničke aktivnosti. Zahvaljujući ovoj mjeri u protekle tri godine otvorena su 102 nova gospodarska subjekta, čime je Grad Novska jedini u Sisačko-moslavačkoj županiji u kojoj broj obrtnika i poduzetnika iz godine u godinu raste. Posebice je ova mjera privukla mlade programere, informatičare i gamere iz čitave Hrvatske koji u Novskoj mogu za samozapošljavanje u IT sektoru računati i na 155.000 kuna bespovratno, kombinirajući mjere HZZ-a, SMŽ-a i Grada Novske.

Program donosi i sasvim novu mjeru kojom Grad Novska kroz potporu od 5000 kuna po novoregistriranom krevetu želi potaknuti povećanje broja registriranih kreveta u novljanskih iznajmljivača kako bi se kontinentalni turizam mogao razvijati.

CENTAR ZA STROJARSTVO EU projekt temeljen na znanju i inovacijama

Grad Novska potiče i razvoj postojećih poduzetnika na način da za svako novootvoreno radno mjesto osigurava šestomjesečni poticaj od 2000 do 3000 kn, ovisno o stručnoj spremi.

– Svaki poduzetnik koji nije smanjivao broj radnih mjesta u prošloj godini može računati na ovu mjeru kako bi što prije lokalno gospodarstvo izašlo iz gospodarske krize uzrokovane pandemijom – ističe gradonačelnik Piletić.