Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ŽUPANIJA IM POMAŽE U OBRAZOVANJU

Isplaćene stipendije učenicima i studentima

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Stipendije za učenike iznose 450 kuna mjesečno, a za studente 1000 kuna

U zadnjim danima 2020. isplaćene su stipendije učenicima i studentima za razdoblje od rujna do prosinca za učenike i od listopada do prosinca 2020. za studente.

POMOĆ IZ MAĐARSKE Pomurski Hrvati skupili 300.000 kn pomoći

Od školske, odnosno akademske godine 2018./2019. Osječko-baranjska županija u okviru stipendija za učenike i studente dodjeljuje stipendije u četiri kategorije: daroviti učenici i studenti, učenici i studenti koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja učenici i studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te učenici i studenti slabijeg socijalnog statusa.

Na taj način pokušava se usmjeriti učenike i studente za zanimanja završetkom kojih će se lakše moći zaposliti i osigurati bolju egzistenciju, a istodobno zadovoljiti i potrebe tržišta rada, dok s druge strane želi se pomoći socijalno ugroženim obiteljima. Natječaj je kao i prethodnih godina objavljen u rujnu.

POVELJA HUMANOSTI ZA DARIVATELJE KRVI "Oni su nacionalno blago, bez njih mnogi životi ne bi bili spašeni''

Za akademsku i školsku godinu 2020./2021. dodijeljene su 32 stipendije za darovite učenike i 27 stipendija za darovite studente, zatim 28 stipendija za učenike i 19 stipendija za studente koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja, 18 stipendija za učenike i 6 stipendija za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i 16 stipendija za učenike slabijeg socijalnog statusa i 10 stipendija za studente slabijeg socijalnog statusa.

Stipendije za učenike iznose 450 kuna mjesečno, a za studente 1000 kuna za mjesec, ukupno je riječ o 94 stipendije učenicima i 62 stipendije studentima u iznosu od 1,043.000 kuna.