Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
POMOĆ IZ MAĐARSKE

Pomurski Hrvati skupili 300.000 kn pomoći

Foto: Međimurska županija
Unatoč složenoj situaciji prelaska preko granice, želja za pomoći bila je jača, rekao je Kos

U akciju prikupljanja pomoći za stradale u potresu na području Sisačko-moslavačke županije uključili su se i Hrvati iz Mađarske.

ODANA POČAST NAJZASLUŽNIJIM POJEDINCIMA Pučke popijevke imale važnu ulogu pri sklapanju mirovnog sporazuma u Trianonu

U logistički centar Gradskog društva Crvenog križa Čakovec u dvorani u jednom danu stiglo je devet punih kombi vozila pomoći. Na području gradova Letenye i Nagykanisza živi više od 10.000 stanovnika hrvatskog podrijetla.

Zajedno sa okolnim naseljima sakupili su stvari u vrijednosti od oko 300.000 kuna. Gradsko društvo Crvenog križa pomoć je usmjerilo na potresom zahvaćeno područje. Delegaciju iz Mađarske predvodio je počasni konzul Republike Hrvatske u Nagykaniszi dr. Atila Kos, koji je uputio zahvalu Stjepanu Prosenjaku, predsjedniku Hrvatske samoupraveNagykanisze, i Förkošu Szilárdu, gradonačelniku Grada Letenye, jer su upravo zajedničkom koordinacijom uspjeli provesti ovu humanitarnu akciju.

ISTRA RASPISALA 5 NATJEČAJA Dodjeljuje se 5,8 milijuna kuna, za jedan projekt maksimalno 400.000

– Unatoč složenoj situaciji prelaska preko granice, želja za pomoći bila je jača. U ovakvim situacijama vidljivo je veliko srce malih ljudi – rekao je A. Kos.

Župan Matija Posavec, načelnik Stožera civilne zaštite Josip Grivec i ravnatelj gradskog Crvenog križa Kristijan Valkaj zahvalili su na donaciji koja je dokaz odlične suradnje s pomurskim Hrvatima.