Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Župan Stjepan Kožić obišao gradilište u Posavskim Bregima

Isti uvjeti školovanja za sve – 155 učenika uskoro će na tjelesni u novu sportsku dvoranu

Radovi su pri kraju, a investicija je vrijedna 13,7 milijuna kuna
1/9
Foto: Zagrebačka županija
Prva škola u Bregima otvorena je 1830. godine u doba Ilirskog pokreta i spada u najstarije škole šire okolice. Osnovna škola Posavski Bregi 2003. godine prestaje biti područna škola, te postaje samostalna osnovna škola

Učenici osnovne škole u Posavskim Bregima uskoro će dobiti sportsku dvoranu, čiju gradnju u jednakim omjerima financiraju Ivanić-Grad i Zagrebačka županija. Radovi su pri kraju, a ova investicija vrijedna 13,7 milijuna kuna, svoja bi vrata đacima, profesorima i stanovnicima Posavskih Brega trebala otvoriti krajem travnja.

Foto: Zagrebačka županija

Stjepan Kožić do kraja veljače Otvoren natječaj za dodjelu sredstava udrugama iz rata

Pet novih projekata

Gradilište je, s gradonačelnikom Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom, obišao župan Stjepan Kožić, koji je zahvalio Gradu na osiguranim sredstvima.

– Kada bismo u svakoj sredini imali ovakav pristup, mogli bismo sagraditi daleko više škola i dvorana – rekao je župan, dodavši da se gradnja sportskih dvorana ne može financirati sredstvima fondova EU, ali da se europski novac može dobiti za energetsku obnovu škola.

Foto: Zagrebačka županija

– Županija je stoga prijavila pet projekata energetske obnove škola, ukupne vrijednosti 63,4 milijuna kuna, a iz fondova EU očekujemo bespovratnih 32 milijuna kuna – kazao je župan.

Od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Županija je već dobila odluku o sufinanciranju energetske obnove zgrada velikogoričkih srednjih škola i to u maksimalnom iznosu od 15,1 milijun kuna, dok će Županija za ovu investiciju osigurati dodatnih 15,7 milijuna kuna, dodao je župan.

U obnovu škole u Lupoglavu od 2013. do 2018. uloženo je gotovo 4,5 milijuna kuna Župan Stjepan Kožić posjetio područnu školu u Lupoglavu U obnovljenoj školi đacima na raspolaganju i pametna ploča

Sve više djece

Gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša posebno veseli činjenica da u Posavskim Bregima iz godine u godinu raste populacija. Prema zadnjem popisu stanovništva iz 2011. godine, na nešto više od 18 četvornih kilometara, koliko je veliko ovo naselje, obitavalo je 783 stanovnika u 254 kućanstva. No, taj broj kontinuirano raste. Ove godine, primjerice, u klupama škole u Posavskim Bregima sjedi 155 đaka u devet razrednih odjela.

Foto: Zagrebačka županija

– Naša je zadaća svoj djeci pružiti iste uvjete školovanja. U Posavskim Bregima, unazad tri godine, imamo više djece i u školi i u vrtiću. Siguran sam da će ova dvorana pridonijeti da ljudi ostaju u ovome kraju. Ona je ove godine jedna od najvažnijih investicija u gradu – objašnjava gradonačelnik Leš, naglašavajući da osim ove dvorane, Grad i Županija trenutačno surađuju i na obnovi parketa u gradskoj sportskoj dvorani u Ivanić-Gradu i uređenju sanitarnih čvorova u “maloj” dvorani, a zajedno će financirati i projektiranje manje sportske dvorane uz školu u Graberju Ivanićkom.

Prva škola u Bregima otvorena je 1830. godine u doba Ilirskog pokreta i spada u najstarije škole šire okolice. Osnovna škola Posavski Bregi 2003. godine prestaje biti područna škola, te postaje samostalna osnovna škola.

Foto: Zagrebačka županija

Oprema Zagrebačka županija donira Zagrebu Donacija 300.000 kn za opremu bolnica i poliklinika