Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka 14 pregleda
do kraja veljače

Otvoren natječaj za dodjelu sredstava udrugama iz rata

Stjepan Kožić
Foto: Zagrebačka županija
Financijska potpora za pojedini program i projekt može iznositi najmanje 5000 kuna, a najviše 80.000 kuna

Zagrebačka županija otvorila je javni natječaj za dodjelu 500.000 kuna udrugama proizašlim iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte u području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. Cilj natječaja je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije za pružanje zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih usluga putem njihovih programa i projekata koje provode na lokalnoj razini.

Umirovljenici Otvoren natječaj za zdravstvene, socijalne i humanitarne projekte Najviše novca za stare i umirovljenike, dio i za zaštitu od nasilja u obitelji

Financijska potpora za pojedini program i projekt može iznositi najmanje 5000 kuna, a najviše 80.000 kuna. Prijavitelj, pak, u okviru natječaja može prijaviti i ugovoriti samo jedan program ili projekt koji mora biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a korisnici moraju biti stanovnici Zagrebačke županije. Također, program ili projekt mora se odnositi na prioritetne aktivnosti te mora biti jasno određeno područje provedbe i ciljana skupina korisnika, a sama provedba ne smije trajati dulje od 12 mjeseci.

U obnovu škole u Lupoglavu od 2013. do 2018. uloženo je gotovo 4,5 milijuna kuna Župan Stjepan Kožić posjetio područnu školu u Lupoglavu U obnovljenoj školi đacima na raspolaganju i pametna ploča

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i svi potrebni obrasci i izjave mogu se pronaći na web-stranici Zagrebačke županije, zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom “Natječaji”, a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, na brojevima telefona 01/6009-485, 01/6009-447 ili 01/6009-405.

Prijava se dostavlja preporučeno s povratnicom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, s naznakom “Prijava programa – udruge proizašle iz Domovinskog rata – NE OTVARAJ” ili osobno na navedenoj adresi u pisarnicu na 6. katu. Natječaj je otvoren do kraja veljače. 

Oprema Zagrebačka županija donira Zagrebu Donacija 300.000 kn za opremu bolnica i poliklinika