Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Otvoren natječaj za zdravstvene, socijalne i humanitarne projekte

Najviše novca za stare i umirovljenike, dio i za zaštitu od nasilja u obitelji

Umirovljenici
Foto: Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija
Za financiranje projekata i programa osigurano 2,2 milijuna kuna

Zagrebačka županija objavila je javni natječaj za dodjelu 2,2 milijuna kuna za financiranje programa i projekata zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja na području Zagrebačke županije u 2019. godini, a prijave se podnose do kraja veljače.

Oprema Zagrebačka županija donira Zagrebu Donacija 300.000 kn za opremu bolnica i poliklinika

Od 5000 do 200.000 za projekt

– U okviru ukupnog iznosa za potporu zdravstvenih i socijalno-humanitarnih programa i projekata izdvojeno je 800.000 kuna, a za programe i projekte u području zaštite od nasilja u obitelji 300.000 kuna. Za one u području brige za umirovljenike i osobe starije životne dobi osiguran je iznos od 1,1 milijun kuna – kazala je pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge i druge neprofitne organizacije, kao što su zaklade, vjerske i druge pravne osobe te ustanove koje se brinu za djecu s posebnim potrebama, a čiji je osnivač Republika Hrvatska ili jedinica lokalne samouprave na području Županije.

Predsjednica u posjetu Zagrebačkoj županiji Hrvatska predsjednica u posjetu Zagrebačkoj županiji ‘Uspjesi su dobri tamo gdje postoji vizija razvoja i gdje se gradi zajedništvo’

Prijavitelji moraju djelovati na području Županije najmanje godinu dana prije dana objave natječaja, a udruga mora biti upisana u Registar neprofitnih organizacija. Osim toga, svi prijavitelji na natječaj moraju imati osigurane ljudske i materijalne resurse za provedbu programa i projekta čije osnovno područje djelovanja i ciljevi moraju biti zdravstvenog, socijalnog ili humanitarnog karaktera. Program i projekt koji provodi udruga ili druga neprofitna organizacija mora obuhvaćati osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije, biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a njegovo provođenje ne smije trajati dulje od 12 mjeseci.

Programi i projekti od posebnog interesa za Zagrebačku županiju odnose se na zdravstvene, socijalne i humanitarne programe, programe i projekte zaštite od nasilja u obitelji te one umirovljeničkih udruga. Financijska potpora za pojedini program/projekt može biti odobrena u iznosu od najmanje 5000 kuna do najviše 200.000 kuna, a u okviru ovog javnog natječaja prijavitelji mogu prijaviti i ugovoriti samo jedan program/projekt.

Pet novih sanitetskih vozila u voznom parku Zavoda za hitnu medicinu 'Novo vozilo znači odlazak jednog dotrajalog iz voznog parka, sad imamo jedno sa 630.000 prijeđenih km'

Prijave traju do kraja veljače

Udruge i druge neprofitne organizacije svoje prijave mogu do kraja veljače dostaviti na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72/V, 10.000 Zagreb, s naznakom “Prijava programa – zdravstvena, socijalna i humanitarna djelatnost – NE OTVARAJ” ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu. Također, prijava se može podnijeti i na web-adresi zagrebacka-zupanija.vuprava.com, a u tom je slučaju potrebno popunjeni obrazac prijave isprintati, potvrditi pečatom, osoba ovlaštena za zastupanje mora ga potpisati te dostaviti sa svim obveznim prilozima.

Milivoj Medven iz tvrtke MM mesna industrija 'Ne želimo prodavati ništa što ne jedemo i sami u svojoj kući i na svome stolu'