Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Milivoj Medven iz tvrtke MM mesna industrija

'Ne želimo prodavati ništa što ne jedemo i sami u svojoj kući i na svome stolu'

1/2
Foto: Zagrebačka županija
HGK Zagreb dodijelio ‘Zlatnu kunu’ najuspješnijim tvrtkama u 2018.

Kraš, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Metal product, MM Mesna industrija neka su od poduzeća koja su prošli tjedan dobila prestižnu nagradu Hrvatske gospodarske komore - Komore Zagreb, “Zlatnu kunu”.

Zagrebačka županija pomoć za realizaciju Županija dodijelila dodatnih 5 milijuna kuna za projekte gradova i općina

Kriteriji izbora najboljih uključili su financijsku, tehnološku i inovativnu izvrsnost, a mjerila se ukupnim prihodom, ulaganjem u razvoj, izvozom, novim proizvodima i zapošljavanjem kao i društveno odgovornim poslovanjem. Iz konkurencije za dodjelu priznanja “Zlatna kuna” isključena su javna, komunalna trgovačka društva, društva koja su prethodnu godinu završila s gubitkom, društva s manje od 10 zaposlenih, kao i društva koja ne mogu izdati izračun.

Njeguju tradiciju i uspjeh

Jedan od dobitnika, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, već je tri puta dobila ovu nagradu i, kažu, uvijek im je drago kad dobiju priznanje za svoj trud.

– Mi smo jedan od najvećih hrvatskih izvoznika i prošle smo godine ostvarili prihod od 783 milijuna kuna – objašnjava Marina Halužan, voditeljica odnosa s javnošću.

Izbor Vinske kraljice Zagrebačke županije Mateja Hercigonja nova je Vinska kraljica Zagrebačke županije Vodi vlastiti OPG još od osamnaeste godine, a vino joj je strast od djetinjstva

Ova je tvrtka uglavnom usmjerena na rad u inozemstvu zbog toga što područje zračne plovidbe neminovno uključuje i međunarodnu suradnju u raznim projektima. Tako je dobitnik i brojnih inozemnih nagrada, poput nagrade “Jedinstveno europsko nebo”. Nagradu su dobili za projekt uvođenja slobodnih ruta, kojima zrakoplovi mogu direktnijom zračnom rutom doći do odredišta. Hrvatska kontrola zračne plovidbe nagradu je dobila u kategoriji velikih trgovačkih društva.

A među društvima srednje veličine jedan od dobitnika je MM Mesna industrija. Tvrtka je 2017. godinu zaključila s prihodom od oko 284 milijuna kuna, od toga se 41 milijun kuna odnosi na prihode od prodaje u inozemstvu. Namjera im je na stol svojih potrošača staviti hranu koja jamči kontinuiranu kvalitetu.

– Ne želimo prodavati ništa što ne jedemo i sami u svojoj kući i na svome stolu. Njegujemo tradiciju, vjerujemo u sebe, u kvalitetu proizvoda i u ostvarenje svojih vizija – poručio je Milivoj Medven iz tvrtke MM mesna industrija, koja posluje od 1974. godine.

Aleja poduzetnika Sveta Nedelja Prvi grad koji je dobio "Aleju poduzetnika"

Poduzetnicima 8,4 milijuna

Najuspješnijim poduzetnicima s područja Zagrebačke županije priznanje “Zlatna kuna” uručili su župan Stjepan Kožić, predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan i pročelnik za gospodarstvo Damir Fašaić.

Župan je podsjetio na bespovratne potpore kojima Županija pomaže rad poduzetnika, ove godine s 8,4 milijuna kuna, te rekao da se prije 17 godina počelo s razvojem poduzetničkih zona kao bi se županija iz predgrađa Grada Zagreba pretvorila u mjesto poželjno za ulaganja, što se i ostvaruje.

U poduzetničkim zonama na prostoru županije danas posluje 500 tvrtki sa 6000 zaposlenih.

Predsjednik Skupštine Damir Mikuljan, čestitavši nagrađenima, poručio je da ovakva priznanja ohrabruju i vesele i da sve javne politike moraju biti fokusirane na poduzetništvo.

Tvrtka FED Dan otvorenih vrata tvrtke FED ‘S novim pogonom više ćemo se okrenuti svijetu’