Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Hrvatska predsjednica u posjetu Zagrebačkoj županiji

‘Uspjesi su dobri tamo gdje postoji vizija razvoja i gdje se gradi zajedništvo’

Predsjednica u posjetu Zagrebačkoj županiji
1/13
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Trodnevni boravak u Zagrebačkoj županiji Predsjednica je završila u Dugom Selu susretom s građanima te prigodnim programom učenika Glazbene škole Dugo Selo i KUD-a Preporod

Nakon što je u posljednje četiri godine obišla devetnaest hrvatskih županija, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prošloga je tjedna boravila i u Zagrebačkoj županiji.

Pet novih sanitetskih vozila u voznom parku Zavoda za hitnu medicinu 'Novo vozilo znači odlazak jednog dotrajalog iz voznog parka, sad imamo jedno sa 630.000 prijeđenih km'

Čitala s djecom

Prvog dana obilaska predsjednica je u sjedištu Županije održala sastanak sa županom Stjepanom Kožićem, predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom, zamjenicima i pročelnicima upravnih odjela te saborskim zastupnicima, nakon čega se susrela s građanima u zaprešićkim Novim Dvorima, a potom i s gradonačelnicima te načelnicima općina iz tog područja, istaknuvši kako je zajedništvo ključno u ostvarenju strateških nacionalnih ciljeva.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

– Uspjesi su dobri tamo gdje postoji vizija razvoja, života i gdje se gradi zajedništvo – poručila je predsjednica Grabar-Kitarović okupljenim građanima.

Nakon obilaska tvrtke „Roca Croatia“, posjetila je Kuglački klub Zaprešić, Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor te dvorac Lužnica, a u OŠ “Pavao Belas” u općini Brdovec, zajedno s djecom, čitala je ulomak iz romana “U registraturi”. Posjetom Srednjoj strukovnoj školi Samobor i općini Bistra predsjednica Grabar-Kitarović završila je prvi dan boravka u županiji.

Položila cvijeće u Krašiću

Sastankom s gradonačelnicima gradova Velike Gorice i Jastrebarskog te s načelnicima okolnih općina u Velikoj Gorici predsjednica je započela drugi dan obilaska županije. Susrela se tamo i s predstavnicima nacionalnih manjina, braniteljskih udruga te građanima i predstavnicima udruga s područja Zagrebačke županije, a položila je i vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima “Golubica”. U Distributivnom centru za voće i povrće u Rakitovcu susrela se s proizvođačima voća i povrća, a u Pisarovini je posjetila tvornicu “Konning metali”. U Krašiću je položila cvijeće ispred spomenika blaženom kardinalu Alojziju Stepincu, a u Jastrebatskom se susrela s vinarima. Posljednji je dan posjeta bio posvećen istočnom dijelu županije.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

U Ivanić-Gradu predsjednica je obišla Specijalnu bolnicu Naftalan i gradilište u sklopu bolnice, a u Vrbovcu se susrela s udrugom žena “Vrbovečka pera” i obrtnicima s vrbovečkog područja. Nakon posjeta općinama Rakovec i Bedenica, posjetila je i Sveti Ivan Zelinu, gdje se susrela s vatrogascima DVD-a Sveti Ivan Zelina. Obišla je i Udrugu Srce, tvrtku “Iverpan” u Donjoj Zelini te “Obiteljsku siranu Kusanovec“u Dugom Selu. Trodnevni boravak u Zagrebačkoj županiji Predsjednica je završila u Dugom Selu susretom s građanima te prigodnim programom učenika Glazbene škole Dugo Selo i KUD-a Preporod.

Izložene su 4923 životinje, a najviše je najviše golubova, potom patuljaste, velike i vodene peradi, kunića i egzotičnih ptica 13. županijsku izložbu malih životinja Ponosni smo na patuljaste kokoši, našeg Jureka i Katicu Hitna pomoć hitna pomoć Za medicinski tim T2 u 
Vrbovcu 200.000 kuna više