Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Pet novih sanitetskih vozila u voznom parku Zavoda za hitnu medicinu

'Novo vozilo znači odlazak jednog dotrajalog iz voznog parka, sad imamo jedno sa 630.000 prijeđenih km'

1/2
Foto: Zagrebačka županija
Župan Kožić istaknuo je pak kako je od 2014. godine do danas za potrebe Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije nabavljeno čak 47 vozila ukupne vrijednosti 14,6 milijuna kuna

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije bogatiji je za pet novih sanitetskih vozila. Ključeve vozila vrijednih 1,3 milijuna kuna ravnatelju Davorinu Gajniku u Svetom Ivanu Zelini svečano je uručio zagrebački župan Stjepan Kožić.

Lakše obavljanje posla

– Ispostave Zavoda u Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini i Dugom Selu dobit će po jedno vozilo, dok će dva vozila dobiti ispostava u Samoboru – istaknuo je ravnatelj Gajnik te dodao kako nova vozila znače kvalitetniji i sigurniji prijevoz pacijenata, ali i u uštedu na troškovima popravka dotrajalih vozila.

Hitna pomoć hitna pomoć Za medicinski tim T2 u 
Vrbovcu 200.000 kuna više

Inače, nabava novih vozila dogovorena je prošle godine zajedno s nabavom dodatna četiri vozila hitne medicine koja su isporučena u srpnju. Vozila Zavoda za hitnu medicinu godišnje ukupno prijeđu i do 5,5 milijuna kilometara zbog specifičnog geografskog položaja Zagrebačke županije, ali i činjenice da se svi pacijenti koji trebaju bolničku skrb voze u Zagreb jer županija nema bolnicu na svom području.

– Svako novo vozilo znači odlazak jednog dotrajalog iz našeg voznog parka. Upravo jedno takvo sa 630.000 prijeđenih kilometara imamo ovdje u Zelini – istaknuo je Gajnik dodajući kako će se novim vozilima kvalitetnije i lakše obavljati posao, u ovom slučaju prijevoz pacijenata u ili iz bolnica, kao i prijevoz pacijenata na dijalizu.

Slijedi nastavak ulaganja

Župan Kožić istaknuo je pak kako je od 2014. godine do danas za potrebe Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije nabavljeno čak 47 vozila ukupne vrijednosti 14,6 milijuna kuna.

Radovi na školi vrijedni su 3,5 milijuna kuna Radove na OŠ “Josip Zorić” u D. Selu upotpunosti financirala Županija U školi nije bilo mirno ni tijekom praznika, marljivi su bili - radnici

– Nastavak ulaganja u nova vozila slijedi i u 2019. godini. Županija je u proračunu osigurala 2,5 milijuna kuna za nabavu sedam novih vozila, od kojih su četiri za sanitetski prijevoz, a tri za hitnu medicinsku pomoć – rekao je Kožić.
Govoreći o hitnoj medicinskoj pomoći, župan Kožić osvrnuo se i na nastavak sufinanciranja T1 timova u Ivanić-Gradu i Svetom Ivanu Zelini, ali i Zaprešiću i Samoboru.

– S obzirom na to da još nema naznaka o izmjeni mreže hitne medicine, Zagrebačka županija osigurala je 2,5 milijuna kuna za dodatne T1 timove u četiri ispostave – istaknuo je Kožić dodavši kako je postojeća mreža neodrživa, kriteriji po kojima se dodjeljuju T1 timovi nejasni, a time su stanovnici Zagrebačke županije u lošijem položaju od ostalih županija.

Slaže se s njime i ravnatelj Gajnik, koji objašnjava kako Zagrebačka županija, kako bi osigurala dva dodatna liječnika po smjeni, iz vlastitog proračuna financira dodatnih pet T1 timova na području Zaprešića i Samobora.

Obilaznica Traje do 19. veljače Počela javna rasprava o prostornom planu