Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Traje do 19. veljače

Počela javna rasprava o prostornom planu

Obilaznica
Foto: Marko Prpić/PIXSELL/Ilustracija
Plan uključuje gradnju obilaznice koja bi povezala istočni, južni i zapadni dio županije

Javna rasprava o Prijedlogu VII. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije traje od danas, 21. siječnja pa sve do 19. veljače. Istovremeno će trajati i javna rasprava o Strateškoj studiji o utjecaju VII. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije na okoliš.

Hitna pomoć hitna pomoć Za medicinski tim T2 u 
Vrbovcu 200.000 kuna više

– Cilj je plana uskladiti sva prostorno planska rješenja s novim strategijama, propisima i razvojnim potrebama – kazala je ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba Željka Kučinić te dodala kako plan, između ostaloga, uključuje gradnju obilaznice koja bi povezivala istočni, južni i zapadni dio županije. Osim toga, planirana je i gradnja obilazne teretne željezničke pruge. Prijedlog VII. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije bit će izložen radnim danima od 9 do 15 sati u sjedištu Zagrebačke županije na adresi Ulica grada Vukovara 72/V, kao i u sjedištima svakog grada i općine na području županije.

Radovi na školi vrijedni su 3,5 milijuna kuna Radove na OŠ “Josip Zorić” u D. Selu upotpunosti financirala Županija U školi nije bilo mirno ni tijekom praznika, marljivi su bili - radnici

Tijekom trajanja javne rasprave održat će se i četiri javna izlaganja o Prijedlogu novog Prostornog plana i Strateškoj studiji o utjecaju na okoliš. U srijedu će se tako izlaganje održati u hotelu International, u četvrtak u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, u petak u Velikoj vijećnici Grada Zaprešića, a idućeg utorka u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, sve s početkom u 10 sati. Mišljenja, prijedlozi i primjedbe mogu se iznijeti usmeno za vrijeme javnih izlaganja ili dostaviti na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, s naznakom: “Javna rasprava o Prijedlogu VII. izmjena i dopuna Plana i o Strateškoj studiji”. 

Župan Stjepan Kožić uručio je ključeve novih automobila vrijednih ukupno 300.000 kuna Crvenom križu u Sv. Ivanu Zelini i Vrbovcu vrijedne donacije u projektu “Zaželi” Bicikli, tableti i dva automobila za lakšu brigu o 280 starih i nemoćnih