Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Radove na OŠ “Josip Zorić” u D. Selu upotpunosti financirala Županija

U školi nije bilo mirno ni tijekom praznika, marljivi su bili - radnici

Radovi na školi vrijedni su 3,5 milijuna kuna
1/5
Foto: dugoselo.hr
Radovi na izmjenama elektroinstalacija vrijedni su 550.000 kuna

Ni za vrijeme zimskih praznika nije bilo mira u Osnovnoj školi “Josip Zorić” u Dugom Selu. Dok su se učenici odmarali, u njihovoj su školi radnici marljivo radili na renoviranju i saniranju školskog prostora. Troškove radova vrijednih 3,5 milijuna kuna u cijelosti pokriva Zagrebačka županija, koja je i osnivač ove škole.

Izložene su 4923 životinje, a najviše je najviše golubova, potom patuljaste, velike i vodene peradi, kunića i egzotičnih ptica 13. županijsku izložbu malih životinja Ponosni smo na patuljaste kokoši, našeg Jureka i Katicu

Radilo se i prije dvije godine

U tijeku su tako radovi na rekonstrukciji, odnosno izgradnji nove plinske kotlovnice. Stara je kotlovnica, kazala je ravnateljica škole Mara Mamuza, već dotrajala i ne zadovoljava današnje potrebe i uvjete. Nova stoji 2,950.000 kuna, a sagradit će se uz sportsku dvoranu, dok će prostor stare kotlovnice postati učionica i pomoćna prostorija. Gradnja nove kotlovnice započela je početkom prosinca iskopom kanala za polaganje plinskih cijevi, a očekuje se da će biti gotova i spremna do srpnja ove godine.

Foto: dugoselo.hr

Renovirali su se i stari i dotrajali ormari u zbornicama, njih 50. Istovremeno se radilo i na kompletnoj zamjeni električnih instalacija na prvom katu škole u vrijednosti od 550.000 kuna, a radovi su na njima gotovi i sve je spremno za početak novog polugodišta.

– Radovi na zamjeni električnih instalacija predstavljaju drugu fazu radova – objašnjava ravnateljica Mara Mamuza te dodaje kako su prošle godine, također za vrijeme zimskih i ljetnih praznika, zamijenjene sve električne instalacije u prizemlju škole.

Navedeni radovi nastavak su kontinuiranog ulaganja županije u Osnovnu školu Josipa Zorića. Prije dvije je godine, naime, energetski obnovljena putem pilot-projekta energetske obnove objekata javnih ustanova odgoja i obrazovanja. Projekt se financirao sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, Fonda za zaštitu okoliša EU i Zagrebačke županije. Vrijednost radova iznosila je 2,39 milijuna kuna, od čega su europska sredstva iznosila 70 posto, a sredstva Zagrebačke županije 30 posto. Zamijenjen je tada na školi dio stolarije, ali je postavljena i toplinska fasada na oko 3500 četvornih metara vanjskih zidova škole što je rezultiralo s više od 50 posto energetske uštede.

Foto: dugoselo.hr

Turizam turistički rekordi Prvi put županiju je posjetilo više od 100.000 turista, većina su strani

I zimi u kratkim rukavima

– Jako sam sretna i zadovoljna. Ovo je stara i dotrajala škola, ali županija kontinuirano ulaže u njezin razvoj i napredak – kazala je ravnateljica Mara Mamuza.

Nekada im je, objašnjava, bilo toliko hladno da su u učionicama i djeca i profesori sjedili u jaknama. Danas tih problema nemaju, jer je otkako su dobili novu fasadu u školi toliko toplo da se i usred zime tamo može boraviti u kratkim rukavima. 

Foto: dugoselo.hr

u sklopu projekta "radost življenja" Dvorana KUD-a "Preporod" i POU Dugog Sela dobivaju pristupne rampe Milivoj Medven iz tvrtke MM mesna industrija 'Ne želimo prodavati ništa što ne jedemo i sami u svojoj kući i na svome stolu'