Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Novi šok u Piškornici

Istražuju je li Jozinović lagao o završenom fakultetu

Piškornica Koprivnica
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Bivši direktor Piškornice Mladen Jozinović nije vratio milijunski bonus, rekao nam je jučer novi direktor Mladen Ružman

Je li bivši direktor tvrtke Piškornica krivotvorio diplomu Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu? Podravski list objavio je informaciju da bi se Mladena Jozinovića moglo teretiti i za krivotvorenje diplome te stjecanje imovinske koristi u vrijeme kad je vodio tvrtku za gospodarenje otpadom u vlasništvu četiri županije i općine Koprivnički Ivanec.

Piškornica Predstavljeni rezultati ispitivanja zagađenosti Bivši direktor Piškornice još nije vratio milijunski bonus

Podravski list piše da se pojavila sumnja je li uopće završio fakultet te da je tijekom ispitivanja u policiji navodno rekao da je završio prometni fakultet u Beogradu, no u životopisu iz 2012. godine u rubrici o obrazovanju pisalo je da je završio Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu, gdje je stekao zvanje dipl. inženjera prometa, a naveo je i da je u tijeku magisterij na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Pokušali smo jučer u više navrata dobiti Mladena Jozinovića, no nije se javljao na mobitel, a nismo dobili ni životopis koji je priložio osnivačima Piškornice.

Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač: 'U Hrvatskoj vlada otpadna mafija, to je dokazao i megauhljeb u Piškornici'

Jozinović je, podsjetimo, smijenjen u studenom prošle godine nakon što je otkriveno da si je isplatio milijun kuna pozivajući se na pravo na isplatu bonusa u iznosu od deset posto dobiti tvrtke. Zanimljivo je da je u siječnju 2013. godine Piškornicu, koju je tada već vodio Jozinović, posjetila delegacija Fakulteta prometnih znanosti na čelu s tadašnjim dekanom, a povod je bio optimiziranje troškova prijevoza otpada do budućeg regionalnog centra Piškornica. Novi direktor Mladen Ružman jučer nam je poručio da Jozinović nije vratio milijunski bonus. Po svemu sudeći, to će se rješavati sudskim putem. Dodao je i da nam zbog policijskih izvida ne može dostaviti Jozinovićev životopis.     

Piškornica Koprivnica Mještani strepe od zagađenja 'Neka se nađe nova lokacija za regionalno odlagalište otpada'