Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Obilježen Dan Grada Imotskog i blagdan Gospe od Anđela

Ivan Budalić: Radimo da grad bogate povijesti bude i grad bogate budućnosti

1/3
Foto: Grad Imotski
Povelju Grada Imotskog dobilo je Gradsko društvo Crvenoga križa Imotski, a nagradu Grada Boško Ćosić

Budnicom HPO Gradske glazbe Imotski, svetom misom, polaganjem vijenaca na Topani te svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan Grada Imotskog i blagdan Gospe od Anđela. Predsjednik Vijeća dr. sc. Perica Tucak naglasio je kako je ovo tijelo u proteklom dijelu mandata imalo 3 svečane i 23 radne sjednice, na kojima je doneseno 189 novih akata.

Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski videom čestitao Dan Europe Izvedbom Ode radosti na najljepšim lokacijama Imotske krajine oduševili Europu

Intervencijski plan

– Svim donesenim aktima svrha je unapređenje infrastrukture grada i uređenje njegova društvenog i socijalnog razvoja. Posebno bih istaknuo dva akta koja se odnose na poduzetništvo i demografiju, a to je odluka o potporama osnivanju i razvoju maloga gospodarstva te program provođenja demografskih mjera poticanja mladih obitelji za izgradnju i obnovu kuća – rekao je Tucak dodavši da se vijeće susrelo i s izazovima koronavirusa te je za ublažavanje šteta u gospodarstvu donijelo odluku o privremenom oslobađanju plaćanja komunalne naknade poduzećima koja su pogođena koronavirusom.

Gradonačelnik Ivan Budalić naglasio je kako je trud i zalaganje ove gradske vlasti itekako vidljiv i opipljiv. – Gradimo grad budućnosti i perspektive te nastavljamo raditi na ostvarenju zadanih ciljeva i odličnih rezultata da naš kraj, kraj bogate povijesti, bude i kraj bogate budućnosti – rekao je.

Izaslanik predsjednika Vlade i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban naglasio je kako je imotski kraj ostavio pečat i temelj stvaranju moderne hrvatske države.

– Ne treba se bojati izazovnih vremena ako imamo ljude koji će znati proći kroz njih jer jedino na taj način sutra mogu biti heroji svoje nacije, kraja, županije ili grada – rekao je Boban.

Imotski Postavljen videonadzor i sustav za evidenciju radnoga vremena zaposlenika

Saborski zastupnik Marko Pavić izrazio je zadovoljstvo što je ponovno u Imotskom, nakon što je Andrej Plenković uručio intervencijski plan.

– Tada sam rekao kako se Imotski voli srcem, djelima i radom. Djelima kao što su branitelji stvarali domovinu, a radom kao naš gradonačelnik Budalić koji je okupio sve načelnike općina Imotske krajine na izradi intervencijskog plana – poručio je Pavić.

Izaslanica predsjednika Sabora Zdravka Bušić kazala je kako joj je uvijek posebna čast doći u Imotski.

Povelja prijateljstva

– Imotski ide naprijed unatoč tome što je teško. Vjerujte da ćemo mi u Saboru stajati na raspolaganju da se ovaj grad i cijeli kraj razvija onako kako smo znali kroz stoljeća i kada nam je bilo teže. U izazovna vremena se pokaže sva snaga dobroga – rekla je Bušić.

Rekonstrukcija Imotski će na javnoj rasvjeti godišnje štedjeti 95.000 kuna

Potpisana je i Povelja o prijateljstvu između Zadra i Imotskoga. Tom prilikom zadarski gradonačelnik Branko Dukić istaknuo kako mu je srce mirno kada se prijateljstvo ovih dvaju gradova potvrđuje potpisom i pečatom. – Domovinski rat je neraskidivo vezao Zadar za Imoćane. Prijatelji se poznaju u potrebi, a mi smo u jesen 1991. uza sebe imali prijatelje. Zato posebno pozdravljam Imotske sokolove, branitelje, a s neizmjernom zahvalnošću roditelje naših poginulih vitezova. Možda je i simbolično da Ivan Budalić i ja, kao branitelji, imamo čast ovom poveljom potvrditi prijateljstvo Imotskoga i Zadra – rekao je.

 Povelju Grada Imotskog dobilo je Gradsko društvo Crvenoga križa Imotski, a nagradu Grada Boško Ćosić.