Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski videom čestitao Dan Europe

Izvedbom Ode radosti na najljepšim lokacijama Imotske krajine oduševili Europu

1/2
Foto: Screenshot/Youtube
Video je sniman na lokacijama Modrog i Crvenog jezera, jezera Ričice, tvrđave Topana, stadiona Gospin dolac, koji je proglašen najljepšim u Europi, starih kamenih skalina, jezera u Lokvičićima, Imotskog polja, Prološkog blata...

Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski videom s izvedbom Ode radosti, snimljenim na najljepšim lokacijama Imotske krajine, čestitali su svim Europljanima njihov dan.

Imotski Postavljen videonadzor i sustav za evidenciju radnoga vremena zaposlenika

Virtualna čestitka

Naime, zahvaljujući tome što Hrvatska predsjeda Europskom unijom, Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski, koji su šesterostruki državni prvaci, trebali su u povodu Dana Europe nastupiti početkom svibnja u Ženevi, u kultnoj koncertnoj dvorani Victoria Hall. Trebao je to biti najveći koncert u 150-godišnjoj povijesti imotskih glazbenika, međutim, pandemija koronavirusa i ovdje se uplela i koncert je otkazan, odnosno, najvjerojatnije, odgođen. Razočaranje je bilo veliko, ali krajem travnja dobili su od Delegacije EU poziv da snime Himnu Europe u svojim domovima i pošalju im snimku koja će biti virtualna čestitka Dana Europe svim članicama. Imoćani su sjajno iskoristili priliku.

– Okupio sam glazbare, dobio dozvolu našega gradskog Stožera civilne zaštite i naš orkestar je, poštujući sva pravila socijalne distance, obišao najljepše dijelove Imotskog i Imotske krajine na kojima smo odsvirali Odu radosti i snimili kadrove trominutnog videa – kazao je Ivan Glibota Crni, kapelnik Hrvatskog puhačkog orkestra Gradska glazbe Imotski.

Besplatno zavirite u Zavičajni muzej Imotske krajine u digitalnom obliku Reljef boga Mitre, najočuvaniji na svijetu, sada se može razgledati u dnevnom boravku

Glazbeni producent bio je prof. Ljubomir Glibota, video producent Boško Ćosić, prof. Ivan Glibota dirigent i izvršni producent s Hrvatskim puhačkim orkestrom Gradskom glazbom. Tako su fantastični prizori s Modrog i Crvenog jezera, jezera Ričice, tvrđave Topana, stadiona Gospin dolac, koji je proglašen najljepšim u Europi, starih kamenih skalina, jezera u Lokvičićima, Imotskog polja, Prološkog blata i ostalih imotskih ljepota poslani kao pozivnica i reklama u sve države EU promovirajući Imotski, Dalmaciju i Hrvatsku.

Tri koncerta u kolovozu

– Gradska glazba Imotski svjetski je veleposlanik Imotskoga i cijele Imotske krajine te je svojim nastupima i osvojenim nagradama pronijela glas o našem gradu diljem svijeta – izjavio je gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, na čiju je inicijativu bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović profesora Glibotu i Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski odlikovala Redom hrvatskog pletera za izniman doprinos u promicanju kulture i umjetnosti u Hrvatskoj.

Naravno, video je poslan u Ženevu i od tada stižu pohvale sa svih strana, od Ministarstva vanjskih poslova, ali i iz Delegacije EU koja svakako želi da se koncert ipak održi. Termin se još ne zna. Međutim, imotski puhači predstavit će se ovoga ljeta u Imotskom gdje za ovu slavljeničku godinu u kojoj obilježavaju stoljeće i pol postojanja u kolovozu planiraju održati čak tri koncerta.

Prijateljstvo Delegacija Općine Svetvinčenat posjetila Imotski

– Izvodit ćemo grandiozna djela. Mogu najaviti Gershwinovu “Raphsody in Blue”. Gost će nam biti mladi pijanist Marijan Đuzel, bivši puhač i naš član, a dirigirat će mladi Vjekoslav Babić, koji je također bio naš član, a danas je dirigent u zagrebačkom HNK – najavljuje prof. Glibota.

Bit će to prava glazbena poslastica!