Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska 45 pregleda
Suradnja na području gospodarstva

Izaslanstvo Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu posjetilo Virovitičko-podravsku županiju

Izaslanstvo Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu posjetilo Virovitičko-podravsku županiju
1/7
Foto: Promo
Cilj posjete bio je povezivanje znanstvenih institucija i poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije.

U organizaciji Zaklade za poduzetništvo županije Baranja iz Mađarske i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, u utorak, 24. siječnja, izaslanstvo Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu, koje su vodili dekan prof.dr. Pál Perjési i predsjednik Zaklade dr. Márk Győrvári, posjetilo je Virovitičko-podravsku županiju.

Izaslanstvo je primio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, a potom su posjetili dvije najveće tvrtke za proizvodnju i preradu ljekovitog bilja u Virovitičko-podravskoj županiji.

U tvrtki Dam iz Lozana, primio ih je zamjenik direktora Mario Mareković, sa suradnicima, a pozdravne riječi uputio je i predsjednik Općinskog vijeća Špišić Bukovice Tihomir Majstorović. U Spider grupi iz Pitomače, primila ih je članica Uprave Diana Bartolić, sa suradnicima. Članovi izaslanstva upoznali su se sa tehnološkim procesom proizvodnje i prerade kamilice, proizvodnjom čajeva, a razgledali su i proizvodne pogone.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, izaslanstvo je primio direktor Milan Vanđura, sa suradnicama, Tom prilikom im je prezentirao županijsko gospodarstvo i suradnju s Mađarskom. Na kraju posjete, uz patera Davora Holia, razgledali su crkvu sv. Roka i Samostanski muzej u Virovitici.