Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
DO 27. VELJAČE U GALERIJI MUZEJA MOSLAVINE

Izložba Bachrach & Krištofić – Dizajn & fotografija

Foto: Grad Kutina
Izložba podsjeća na kulturno bogatstvo osamdesetih

U Galeriji Muzeja Moslavine postavljena je do 27. veljače izložba Bachrach & Krištofić – Dizajn & fotografija. Sanja Bachrach i Mario Krištofić poznatiji su kao tandem koji se istaknuo svojim fotografijama, osobito onima iz razdoblja novog vala, a njihovo umjetničko oko i ovom je izložbom podsjetilo na kulturno bogatstvo vremena osamdesetih godina na zagrebačkoj punk rock sceni. Nakon Muzeja za umjetnost i obrt, te prikaza ove izložbe u Rijeci, i Kutina ima priliku uživati u zanimljivim djelima ovih autora kojima ni danas u novim vremenima ne nedostaje inspiracije za rad. Orijentirani su i na druge oblike dizajna, te puno surađuju s kazalištem po čemu su također prepoznatljivi.

Sastanak gradonačelnika s korisnicima Poduzetničkog inkubatora Kutina Poduzetnici optimistični, a Grad im želi pomoći u ostvarenju svih njihovih planova

Ravnateljica Muzeja Moslavine Jasmina Uroda Kutlić kazala je u uvodnom predstavljanju da izložba prikazuje 40-godišnji presjek stvaranja umjetničkog para koji spada u klasike hrvatskog dizajna. Izdvaja ih svestrano djelovanje u raznim područjima vizualne umjetnosti i kulturne industrije, a do danas su autorski oblikovali više od 400 omota nosača zvuka.

– Mario i ja radimo zajedno dugi niz godina. Počeli smo s fotografijama za prvu singlicu Prljavog kazališta, preko Doriana Greya i ostalih grupa tog vremena, pa do danas kada surađujemo s kazalištem te radimo postave izložbi, vizualne identitete, ali i samoinicirane projekte – objašnjava Sanja Krištofić.