Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sastanak gradonačelnika s korisnicima Poduzetničkog inkubatora Kutina

Poduzetnici optimistični, a Grad im želi pomoći u ostvarenju svih njihovih planova

Foto: Grad Kutina
Cilj je sastanka da se gradonačelnik upozna s iskustvima kutinskih poduzetnika

U Poduzetničkom inkubatoru Kutina održan je prvi krug sastanaka gradonačelnika Zlatka Babića s poduzetnicima i obrtnicima, korisnicima Poduzetničkog inkubatora.

Predstavljen strateški projekt U Centru za preradu GMO free soje u Cvelferiji izgradit će se tvornica u kojoj će se godišnje prerađivati 30.000 tona soje

Podrška Grada

Na sastanku su sudjelovali: Infolution – obrt za IT usluge (Mislav Kašner), EM2 d.o.o. – poduzeće za IT usluge (Kristijan Štefančić), Studio Lara Paula j.d.o.o. – kozmetičke usluge ( Lara Coha), GEO KT d.o.o., poduzeće za pružanje usluga geodetskih mjerenja (Zoran Janković) i BIM sustavi, obrt za konzultantske usluge u graditeljstvu, odnosno implementacijom BIM tehnologije za projektantske urede u graditeljstvu (Ivan Kvesić).

Cilj sastanka, koji je predložio direktor Razvojne agencije Mrav Tomislav Kojundžić, bio je da korisnici inkubatora upoznaju gradonačelnika sa svojim iskustvima u korištenju prostora Poduzetničkog inkubatora Kutina.

– Drago mi je što su svi mladi poduzetnici koji rade u našem Poduzetničkom inkubatoru Kutina puni optimizma i nisu posustali u svojoj djelatnosti, čak i u ovo vrijeme pandemije kada je korona suzila određeni krug poslovne aktivnosti, ali ih ipak nije ugrozila u njihovim prvim poslovnim koracima. U ime Grada Kutine i u svoje osobno ime dajem im podršku u njihovoj daljnjoj aktivnosti te će im Grad Kutina uvijek biti na usluzi i pomoći – rekao je gradonačelnik koji je naveo kako se Grad nizom mjera brine o svojim poduzetnicima i obrtnicima, a među mjerama je i davanje subvencija za nabavu opreme te poticaji za svako novo zapošljavanje.

Županija raspisala javni poziv Za obrte koji baštine posebne zanatske vještine i umijeće 350.000 kuna

Ulaganje u poslovne zone

Istaknuo je i to da se intenzivno ulaže u poslovne zone i Industrijsko-logističku zonu, koje nude mnoge pogodnosti poduzetnici ma koji žele proširiti svoju djelatnost, a prioritet je potaknuti gospodarsku aktivnost koliko god je to moguće.

– Imam marketinški obrt koji se bavi razvojem softvera i radim većinom za strane kompanije u Americi. Korisnik sam ovog poduzetničkog inkubatora i jako sam zadovoljan time što je Grad Kutina omogućio poduzetnicima da imaju gdje obavljati svoje djelatnosti te da mi poduzetnici možemo raditi u izvrsnim uvjetima koje nam pruža Poduzetnički inkubator Kutina – rekao je Matija Kašner, vlasnik obrta Infolution za IT usluge.