Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Gradski muzej Bjelovar

Izložba o ikoni mira – Mahatmi Gandhiju

Izložba fotografija Mahatma Ghandi
Foto: Grad Bjelovar
Izložbu je sponzorirao Odjel za vanjsku javnost i javnu diplomaciju Ministarstva vanjskih poslova Indije

U Bjelovaru je u galeriji „Nasta Rojc“ Gradskog muzeja otvorena izložba fotografija „Mahatma Gandhi, indijski vođa za građanska prava“. Izložbu čine fotografije iz života ove ikone mira i nenasilja, te vođe borbe za neovisnost Indije, a prikazuju ga sa pristašama, ali i brojnim istaknutim ličnostima njegovog vremena. Izložbu je sponzorirao Odjel za vanjsku javnost i javnu diplomaciju Ministarstva vanjskih poslova Indije, a otvaranju je nazočio i njegova ekscelencija izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Indije Jitendra Nath Majhi. Izložbu je postavila Antonija Ravenšćak, a za tehnički postav zadužene su Marijana Markanović i Ivana Purkić. Tim je bio zadužen za prikaz Gandhijeve humanosti prema bližnjima i izdržljivosti u trenucima posta i svakodnevnih događaja u borbi za neovisnost Indije.

– Izrazito mi je drago da se iz suradnje s veleposlanstvom Indije izrodila i ova izložba, iz koje svatko od nas može učiti. Možemo se ponovo sjetiti da bez obzira ako smo u maloj zajednici, naša aktivnost može se cijeniti ako imamo svoje ciljeve i znamo što želimo, te pritom pomažemo bližnjima – rekla je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić-Erjavec. Zamjenik izaslanika Indije zahvalio se Gradskom muzeju Bjelovar na suradnji.

– Zahvaljujem i nazočnima što su došli na izložbu kako bi upoznali indijsku kulturu u sklopu 150. obljetnice rođenja Mahatme Gandhija. Ideja je da širimo njegovu filozofiju i koncept društvenog sklada – poručio je Jitendra Nath Majhi. Izložba je otvorena do 8. rujna.   

Željeznička stanica u Daruvaru Porast od 15 posto Subvencije pomogle, vlakovima se vozi sve više putnika