Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija poklonila jaskanskim osnovnoškolcima izložbu u autobusu

Jaskanski mališani upoznali blago s dna Jadranskog mora

1/2
Foto: Zagrebačka županija
Izložba je spremna za put po Hrvatskoj, a autorica Doris Dajić kaže kako ova izložba dolazi djeci, besplatna je, a uče djeca, učitelji i roditelji

Učenici Osnovne šole “Ljubo Babić” iz Jastrebarskog imali su prošlog tjedna zanimljivo druženje u kojem su upoznali čarobni  svijet jadranskog podmorja. Na jaskansko osnovnoškolsko parkiralište stigao je, naime, autobus s posve neobičnim putnicima – blagom jadranskog podmorja. Točnije, s 225 eksponata ljuštura jadranskih školjkaša i puževa, oklopa rakova te skeleta spužava, koralja i bodljikaša.

Zanimljiv projekt

Izložba je to koju je Zagrebačka županija poklonila jaskanskim osnovnoškolcima, a njezina je autorica Doris Dajić, i sama nekadašnja učenica OŠ “Ljubo Babić”. Izložba je spremna za obilazak škola diljem Hrvatske, rekla je autorica, te pozvala sve županije uključujući i Zagrebačku da se odazovu ovom zanimljivom projektu.

– Projektu od kojega će učenici, nastavnici i roditelji, a posebno priroda, imati veliku korist – istaknula je Dajić, dodavši da organizacija odlaska na izložbu za samo jedan razred iziskuje znatna sredstava, dok u ovom slučaju izložba “dolazi” djeci, besplatna je i mogu je obići učenici, profesori i osoblje cijele škole.

Učenici su s velikim interesom promatrali bogatstvo Jadrana izloženo u ovoj izložbi na četiri kotača, a u obilasku im  se pridružio zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

– Prekrasno je vidjeti kakvo se sve blago skriva u našem moru! Ovo je šesta škola čijim učenicima Zagrebačka županija poklanja ovu izložbu s ciljem da ih upozna s ljepotama iz jadranskih dubina, ali i da ih potakne da svojim odgovornim ponašanjem 
doprinesu očuvanju bioraznolikosti u našem Jadranu – rekao je Tomljenović.

Uz jaskanske osnovnoškolce, izložbu su ove godine pogledali učenici OŠ Vladimira Deščaka u Novakima i OŠ Đure Deželića u 
Ivanić-Gradu, a prošle školske godine vidjeli su je učenici OŠ  Slavka Kolara u Kravarskom, OŠ Ivana Benkovića u Dugom Selu i 
OŠ Pavla Belasa u Brdovcu.

Ulaganje u najbolju investiciju

– Nama koji se trudimo učenicima ponuditi što kvalitetnije sadržaje ovakav projekt mnogo  znači, pa ovom prilikom zahvaljujem Zagrebačkoj županiji što je, tko zna koji put, uložila novac u najbolju investiciju, a to su učenici – rekla je ravnateljica OŠ “Ljubo Babić” Sanja Sertić.

Izložbu je obišla i zamjenica gradonačelnika Jastrebarskog Nikolina Ribarić.

– Za naše osnovnoškolce koji su relativno daleko od mora i ne susreću se svakodnevno s florom i faunom morskog kraja ovo je sigurno dodatna vrijednost i nešto što će im pomoći da kvalitetnije i s većim razumijevanjem usvoje ovakve sadržaje – rekla je Ribarić.