Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Potpisan sporazum

Jastrebarsko i Samobor utvrdili nove granice

Zvonimir Novosel
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Time su stvoreni preduvjeti za poboljšanje komunalne infrastrukture na tom području, posebice za održavanje i izgradnju nerazvrstanih cesta

Gradonačelnici Jastrebarskog i Samobora Zvonimir Novosel i Krešo Beljak potpisali su danas sporazum kojim su izmijenjene granice ta dva susjedna grada u Zagrebačkoj županiji, na dijelu katastarskih općina Šipački Breg i Sveta Jana.

Sporazum o promjeni granica Jastrebarskog i Samobora potpisan je u samoborskoj Gradskoj vijećnici, a prethodno su ga usvojila oba gradska vijeća, priopćeno je iz Ureda samoborskog gradonačelnika. 

Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog potpora projektima Ministarstvo i Grad zajednički rješavaju pitanja državnog zemljišta u Jaski

Radi se o utvrđivanju granice na dijelu katastarskih općina Šipački Breg i Sveta Jana, točnije području izvorišta Gornja Draga te području nerazvrstane ceste Draga Svetojanska Japetić.

Potpisanim sporazumom stvoreni su preduvjeti za poboljšanje komunalne infrastrukture na tom području, posebice za održavanje i izgradnju nerazvrstanih cesta.

"Riječ je o pravom primjeru suradnje razvijenih srednjoeuropskih gradova, koji su u stanju svoje eventualne prijepore rješavati dogovorom i suradnjom, a ne stalnim odugovlačenjem rješavanja problema na štetu građana",  istaknuo je gradonačelnik Beljak prigodom potpisivanja.

Spomenuo je pritom problem u rješavanju teritorijalnog spora na području Pavučnjaka, te na njegovo rješavanje pozvao zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Jaskanski gradonačelnik Novosel posebno je naglasio da će potpisani sporazum pridonijeti izgradnji prometnice do izletišta na Japetiću, s kojim Jastrebarsko ima velike planove.

Ukupna površina otpisa površine iz katastarske općine Šipački Breg, koja je administrativno u sastavu Grada Samobora, te pripisa u katastarskoj općini Sveta Jana, koja je administrativno u sastavu Grada Jastrebarskog, iznosi približno 10.500 četvornih metara, dok ukupna površina otpisa površine iz katastarske općine Sveta Jana te pripisa u katastarsku općinu Šipački Breg iznosi 8856 četvornih metara.

Rukomet Poziv na trening Rukometni klub Jaska ponovno kreće s radom