Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Stambeno pitanje

Jeftiniji komunalni doprinos mladim obiteljima za izgradnju prve nekretnine

Mario Rajn
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Za obitelji bez djece može se ostvariti 10% popusta, za obitelji s jednim djetetom 20%, za obitelji s dvoje djece 30% dok se za obitelji s troje ili više djece može ostvariti 40% popusta

Kako bi olakšao mladima gradnju prve nekretnine, Grad Križevci uveo je popust na plaćanje komunalnog doprinosa za izgradnju prve nekretnine za bračnu ili izvanbračnu zajednicu za oboje supružnika koji su mlađi od 45 godina. Za obitelji bez djece može se ostvariti 10% popusta, za obitelji s jednim djetetom 20%, za obitelji s dvoje djece 30% dok se za obitelji s troje ili više djece može ostvariti 40% popusta.

"Svi u državi pričaju o mladima koji iseljavaju, o tome kako Hrvatska zbog toga polagano izumire, o nužnosti demografske obnove. Grad Križevci djeluje. Prijašnjoj mjeri smanjenja cijene građevinskog zemljišta u vlasništvu grada pridružujemo smanjenje komunalnog doprinosa. Direktna proračunska potpora nižim cijenama najbolja je moguća investicija u naše sugrađane – u ostanak njih i njihovih obitelji u Križevcima, u Hrvatskoj", istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn, izvijestili su iz gradske uprave.

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačka županija Zavodu za hitnu medicinu bespovratno 700.000 kn