Izbornik
Naslovnica Županije Hrvatska zajednica županija
Koprivničko-križevačka županija

Zavodu za hitnu medicinu bespovratno 700.000 kn

Zavod za hitnu medicinu
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Projekt energetske obnove zgrade vrijedan je 1,4 milijuna kuna, a početak radova očekuje se iduće godine

Temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ koji je objavilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije podnio je krajem siječnja ove godine projektni prijedlog za energetsku obnovu zgrade hitne medicine u Koprivnici u vrijednosti 1,409.811,34 kuna, prenijeli su na stranici Hrvatske zajednice županija.

Zgrada Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije "Ruđera Boškovića" u Osijeku Osječko-baranjska županija Novi projekti energetske obnove zgrada

Sukladno obavijesti o rezultatima postupka dodjele bespovratnih sredstava  Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja projekt je prihvaćen te su Odlukom o financiranju Zavodu odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 698.339,02 kuna.

Početak radova na zgradi hitne medicine u Koprivnici očekuje se sljedeće godine, a predviđena je kompletna energetska obnova zgrade čime će se značajno poboljšati energetska učinkovitost.

Radovi na cjevovodu Infrastruktura Zbog dotrajalosti u plan sanacije ušlo 212 metara cjevovoda

Zahvat će se odvijati u jednoj fazi, a obuhvatit će izvođenje toplinske izolacije vanjske ovojnice građevine, izvedbu sustava mehaničke ventilacije te zamjenu postojeće električne rasvjete. Vanjska ovojnica sanirat će se ugradnjom ETICS fasadnog sustava na bazi negorive mineralne vune te će se toplinski izolirati stropovi i zidovi prema negrijanom tavanu, a zamijenit će se i kompletna vanjska stolarija novom ALU stolarijom kao i sva rasvjetna tijela novom LED rasvjetom s ugrađenim senzorima prisutnosti.

Projektom će se osigurati uštede u potrošnji toplinske i primarne energije, uz smanjenje emisija CO2,  te će se poboljšati vizualni identitet zgrade hitne medicine.

Renesansni festival Renesansni festival Viteške igre, dvorske lude i selo gubavaca