Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Renesansni festival

Viteške igre, dvorske lude i selo gubavaca

Renesansni festival
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Organizatori iz gradske Turističke zajednice najavljuju i najbogatiju ponudu srednjovjekovnih jela poput vepra i zeca

Renesansni festival, najveća turističko-povijesna i edukativna manifestacija u ovom dijelu Europe, počinje 23. kolovoza i potrajat će do nedjelje na prostoru bedema u Koprivnici. Glavna tema bit će tajne željeza. Otvorenje manifestacije je u četvrtak u 19 sati na gradskim bedemima, gdje će se održavati i srednjovjekovni sajam, koprivnički mušketiri priredit će vatreni show, prikazat će se taljenje željezne rudače u glinenim pećima, održat će se renesansna modna revija, igre i plesovi, a jedna od atrakcija bit će i veliki drveni labirint. Organizatori iz gradske Turističke zajednice najavljuju i najbogatiju ponudu srednjovjekovnih jela poput pečenog vola, vepra, zeca i šarana do vina i medovine.

Mišel Jakšić u obilasku radova Komunalna infrastruktura Uređuje se pješačka staza na Trgu Zlate Bartl

U srednjovjekovnoj pivovari nudit će se samostansko pivo od koprive. Jela i pića bit će posluživana u drvenim i keramičkim posudama i kriglama. Bit će tu i izložbi divljih i domaćih životinja, nastupa sokolara, viteških igara, gađanja opsadnim spravama, nastupa srednjovjekovnih zabavljača - žonglera, dvorskih luda i štulaša, srednjovjekovni ragbi i nastupi viteških skupina iz više zemalja... Upriličit će se mistični noćni život pod mjesečinom i bakljama, život u selu gubavaca i kmetske igre. U petak program počinje u 15, a u subotu i nedjelju u 10 sati. 

Renesansni festival Povijesni megaspektakl u Koprivnici od 23. do 26. kolovoza Na 13. Renesansnom festivalu otkrivaju se sve tajne željeza