Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Prelog

Jelen Martin ima posebnu misiju

Jelen u Prelogu
Foto: Grad Prelog
Martin, star pet godina, u Međimurje je dovezen radi rasploda. Mora se pobrinuti da se broj tih životinja poveća na tom području

Pred samo Martinje u Prelog je stigao Martin. No, on nije krstio mošt u vino, već ima posebnu misiju. Tvrtka Međimurske vode je na vodocrpilište Prelog dovela jelena koji su prigodno nazvali Martin. Dar je to varaždinske tvrtke Varkom koji na svojem vodocrpilištu u Varaždinu već tridesetak godina drži stado jelena i košuta, koje je naraslo na sedamdesetak grla.

Prekom  - za ivericu Foto: Siniša Radiković Prelog lider u gospodarenju otpada Drobljene regale i prozore izvoze u Mađarsku, skupljaju i jestivo ulje

Martin, star pet godina, u Međimurje je dovezen radi rasploda. Mora se pobrinuti da se broj tih životinja poveća na tom području. Njegovom puštanju na novi teritorij svjedočili su direktori Međimurskih voda i Varkoma Vladimir Topolnjak i Željko Bunić, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, koji je po struci veterinar, i zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar.

Varkom je najavio još pojačanja, pa će se Martinu pridružiti još nekoliko jelena u punom naponu snage. Životni vijek im je najčešće od 15 do 20 godina.

Jestivo ulje Pilot-projekt Građani će skupljati i korišteno jestivo ulje