Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Povećan broj stipendista

Još 16 studenata dobilo stipendije Županije

Stipendije
Foto: Kristijan Toplak
Uz ovih 16, stipendiramo još 27 studenata, a od prošle godine stipendije dijelimo za srednjoškolska deficitarna zanimanja – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović

Iako je Virovitičko-podravska županija raspisala natječaj za dodjelu osam stipendija, odlukom župana Igora Androvića stipendije su dobili svi oni koji su se javili na natječaj, a da pritom ispunjavaju potrebne uvjete - uspjeh u školovanju, socijalni status, deficitarna zanimanja, znanstveno-stručni i umjetnički rad studenta.

Projekt Žličica Bespovratna sredstva U projektu "Žličica" 14 osnovnih škola

– Ove godine je stipendije umjesto osam dobilo 16 studenata s područja naše županije – naglasio je župan Andrović.

Na prigodnoj svečanosti, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac, studenti su potpisali ugovore za sljedećih 12 mjeseci. Stipendija će im iznositi 800 kuna mjesečno, a ugovore je stipendistima u Velikoj vijećnici Županije uručio župan Andrović.

Kurija Janković Potpisan ugovor Kurija Janković bogatija za wellness i vinski bar

– Uz ovih 16, stipendiramo još 27 studenata, a od prošle godine stipendije dijelimo za srednjoškolska deficitarna zanimanja. Vama želim uspjeh u obrazovanju i da se, kada završite školovanje, vratite u našu županiju u kojoj uslijed brojnih investicija i pozitivnih trendova raste broj zaposlenih. Po preciznim podacima Državnog zavoda za statistiku, Virovitičko-podravska županija je treća županija u Hrvatskoj po porastu broja zaposlenih – naglasio je Igor Andrović.

Stipendije je dobilo pet studenata prve, te 11 druge i viših godina studija. Među njima, najviše je novih stipendista iz medicine, njih petero. Inače, od 2002. godine do danas Virovitičko-podravska županija je dodijelila ukupno 288 stipendija.

Otvaranje nove ambulante u Čađavici Vrijedna 1,8 milijuna kuna Otvorena nova zgrada Doma zdravlja Čađavica Potpisivanje ugovora za subvenciju za sjetvu Potpisali prvi u Hrvatskoj Subvencija kamate za sjetvu od 2 posto