Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zbrinjavanje stradalnika u potresu

Još tri obitelji dobile su na korištenje županijske stanove

Ivan Celjak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Županija je do sada obnovila i opremila 15 stanova i stavila ih na raspolaganje sugrađanima, koji su ostali bez svojih domova u katastrofalnom potresu

Župan Ivan Celjak uručio je ključeve dvaju stanova u Sisku, namijenjenih zbrinjavanju obitelji čija je imovina teško oštećena u potresu. Ovi su stanovi, kao i još jedan stan u Popovači, dodijeljeni obiteljima na privremeno korištenje na temelju 6. Javnog poziva Sisačko-moslavačke županije.

Božica Blagaić, koja je sa svoje dvoje djece u potresu izgubila smještaj, zahvalila je županu i Županiji što su joj omogućili da napokon smjesti svoju djecu u jedan siguran prostor.

Županija je do sada obnovila i opremila 15 stanova i stavila ih na raspolaganje sugrađanima, koji su ostali bez svojih domova u katastrofalnom potresu.

– U pripremi imamo još 17 stanova. Izradili smo troškovnike, pokrenuli postupak nabave i nakon uređenja stavit ćemo i te stanove sugrađanima na raspolaganje. Drago nam je vidjeti naše sugrađane, koji su zadovoljni, koji dolaze u čvrste, sigurne i stabilne objekte, osobito kada pomažemo obiteljima s djecom – rekao je župan Celjak.

Državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Domagoj Orlić ponovio je kako je Vlada RH u programu zbrinjavanja predvidjela kupnju nekretnina. APN je upravo u obilasku terena, postoji interes za više od 300 nekretnina i Orlić vjeruje da će uskoro biti realizirane prve kupoprodaje.

Spriječit će se poplavljivanje ceste Nakon sanacije klizišta obnovit će se i cesta u Kuljanima SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Otvoren edukativni centar NATURA SMŽ u Petrinji Obilazak radova Autocesta do Siska bit će gotova do veljače 2024.