Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Spriječit će se poplavljivanje ceste

Nakon sanacije klizišta obnovit će se i cesta u Kuljanima

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ovaj projekt vrijedan 1,4 milijuna eura financiran je iz Fonda solidarnosti te je preduvjet Hrvatskim cestama za nadogradnju i obnovu jedine državne ceste koja vodi prema Dvoru

U tijeku su radovi na sanaciji klizišta na rijeci Uni u mjestu Kuljani.

– Nakon razornog potresa primijećeni su odroni na lijevoj obali Une u mjestu Kuljani koji su s vremenom proširili na duljinu oko 15 metara. Potrebno je učvrstiti obalu – rekao je župan Celjak.

Ovaj projekt vrijedan 1,4 milijuna eura financiran je iz Fonda solidarnosti te je preduvjet Hrvatskim cestama za nadogradnju i obnovu jedine državne ceste koja vodi prema Dvoru.

– Prije ili kasnije ovo klizište moglo bi se dodatno aktivirati i jedina državna cesta prema Dvoru doslovno završiti u Uni uz mogućnost da stradaju i kuće. Stoga gradimo obaloutvrdu, ovdje će se ugraditi oko 22 tisuće kubika kamena jer je rijeka Una jako brza te moramo učiniti sve da se učvrsti i stabilizira cijeli obalni pojas kako bi kolege iz Hrvatskih cesta mogli nastaviti nadogradnju i konačno obnoviti cestu – rekao je direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

– Kod velikih vodostaja rijeke Une državna cesta D 47 bude potopljena na šest mjesta. Naročito je kritično u Kuljanima koji su dva puta godišnje odsječeni i od pravca H. Kostajnice i od pravca Dvora. Ovim radovima konačno ćemo dobiti mogućnost prometovanja cijelo vrijeme – rekao je načelnik Dvora Nikola Arbutina.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Otvoren edukativni centar NATURA SMŽ u Petrinji Obilazak radova Autocesta do Siska bit će gotova do veljače 2024. Modernizacija 5,6 km ceste Počela sanacija prometnice u Donjoj Posavini