Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Modernizacija 5,6 km ceste

Počela sanacija prometnice u Donjoj Posavini

1/3
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,1 milijun eura

Pripremnim radovima započela je sanacija i modernizacija prometnice od državne ceste u Brezovici do naselja Veliko Svinjičko. Sisačko-moslavačka županija inicirala je financiranje ove prometnice dugačke 5,6 kilometara. Početak radova obišao je župan Ivan Celjak naglasivši kako je za njega ova cesta gotovo jednako važna kao i autocesta od Siska prema Zagrebu.

– Iznimno smo sretni što je počela gradnja ceste od državne ceste D-36, koja povezuje Sisak i Popovaču do Svinjičkog. Ovo je cesta koju stanovnici Svinjičkog, Park Prirode Lonjsko polje i stanovnici cijele Donje Posavine čekaju 30 godina. Gradnjom ceste do Svinjičkog osiguravamo opstanak i ostanak poljoprivrednika, razvoj poljoprivrede i turizma na području PP-a Lonjsko polje i u mjestima u njegovoj blizini. Samo na tom užem području, do kojeg vodi cesta u gradnji, imamo 45 OPG-ova i farme stoke – rekao je Celjak napomenuvši kako je ovaj put od Brezovice preko Svinjičkog najbliži put do prvog europskog sela roda Čigoč, i to od Popovače i od Siska.

– Rok za završetak radova je 5 mjeseci tako da očekujemo da ćemo se u rujnu voziti asfaltiranom cestom od Brezovice preko Svinjičkog do Čigoča. Ova cesta za stanovnike Donje Posavine ima jednaku važnost kao i autocesta do Siska. Ova cesta život znači – rekao je župan Celjak. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,1 milijun eura.

”Županijski prijevoz za sve” – projekt Sisačko-moslavačke županije Samo 2 eura mjesečno za javni prijevoz u županiji Županijska skupština prihvatila je prijedlog za obnovu dodatnih odjela sisačke bolnice i ambulanti Važne odluke na sjednici Županijske skupštine Sufinancirat će se karte za autobusne linije u županiji Ugovor  zamjeni nekretnina potpisali su u Sisku ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i sisački biskup Vlado Košić Zamjena zemljišta između RH i Biskupije Županija će graditi montažna naselja u Glini, Petrinji i Sisku