Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Važne odluke na sjednici Županijske skupštine

Sufinancirat će se karte za autobusne linije u županiji

Županijska skupština prihvatila je prijedlog za obnovu dodatnih odjela sisačke bolnice i ambulanti
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Prihvaćen je i prijedlog za realizaciju projekta "Županijski prijevoz za sve" o sufinanciranju karte za autobuse na linijama na području SMŽ-a

Na prošlotjednoj sjednici Županijska je skupština prihvatila i sve nove prijedloge župana Celjaka za cjelovitu obnovu zgrada javne namjene: Odjela za patologiju i citologiju te Odjela za psihijatriju i Odjela za bolničku ljekarnu Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" Sisak, ambulanti Caprag, Sunja i Dvor Doma zdravlja SMŽ, kurije Oberhofer-Hangi u Čigoču, Kulturno-povijesnog centra SMŽ-a u Kratečkom i zgrade Čuvaonice Kulturno-povijesnog centra SMŽ-a.

Donesena je i odluka za adaptaciju i opremanje stacionarnih objekata NPB-a Popovača radi djelatnosti dječje i adolescentne psihijatrije u Ravniku. Prihvaćen je i prijedlog za realizaciju projekta "Županijski prijevoz za sve" o sufinanciranju karte za autobuse na linijama na području SMŽ-a.

– Uz sufinanciranje Županije te gradova i općina, putnici će u javnom autobusnom prijevozu moći kupiti mjesečnu voznu kartu za samo 2 €. Na ovaj način će tijekom 2023. i 2024. godine biti omogućeno neograničeno korištenje javnog cestovnog prijevoza na području Županije – rekao je župan Celjak. Skupštinari su dali svoju suglasnost i za projekte gradnje županijskih naselja: Zelenjak u Sisku, Petrinia u Petrinji i Banovi dvori u Glini, s ciljem zbrinjavanja ljudi koji su nakon potresa privremeno smješteni u mobilnim stambenim jedinicama.

Ugovor  zamjeni nekretnina potpisali su u Sisku ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i sisački biskup Vlado Košić Zamjena zemljišta između RH i Biskupije Županija će graditi montažna naselja u Glini, Petrinji i Sisku Ivan Celjak SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Obnavlja se Dom zdravlja, ali i neodržavane ambulante Predstavilo se 17 izlagača iz cijele Hrvatske Održan prvi Sajam obnovljivih izvora energije u Sisku