Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Predstavilo se 17 izlagača iz cijele Hrvatske

Održan prvi Sajam obnovljivih izvora energije u Sisku

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Na sajmu je sudjelovalo ukupno 17 izlagača iz cijele Hrvatske predstavivši profesionalnu opremu i didaktičku opremu u nekoliko područja obnovljivih izvora energije

U Sisku je održan prvi Sajam obnovljivih izvora energije u organizaciji Tehničke škole Sisak. Organizatori su na sajmu prikazali praktične mogućnosti različitih sustava iskorištavanja neiscrpne energije sunca, vjetra, vode, geotermalne energije i energije vodika.

Sajam je otvorio zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić, a svečanosti otvorenja nazočio je i predsjednik HGK – Županijske komore Sisak Tihomir Babić. Zamjenik župana naglasio je da se županija ponosi radom i trudom Tehničke škole Sisak koja postaje regionalni centar kompetentnosti iz područja elektrotehnike i računalstva.

Ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović podsjetio je na neke od prošlogodišnjih manifestacija poput izložbe solarnih i električnih automobila i utrke solarnih automobila SOELA te najavio neke koje tek slijede: jubilarna, 10. po redu SOELA, Gejmomanija i Sajam robotike planiran za jesen.

Zanimljivo predavanje o energetskoj tranziciji i vodiku kao energentu budućnosti prisutnima je održao energetski stručnjak Igor Grozdanić. Ističući Dansku i Francusku kao primjere dobre prakse u korištenju obnovljivih izvora energije, naročito elektrifikacije javnog prijevoza, Grozdanić naglašava ogroman hrvatski potencijal – sunčevu energiju.

Na sajmu je sudjelovalo ukupno 17 izlagača iz cijele Hrvatske predstavivši profesionalnu opremu i didaktičku opremu u nekoliko područja obnovljivih izvora energije: fotonaponski sustavi, vjetroelektrane, toplinski solarni sustavi, proizvodnja i primjena vodika, dizalice topline. 

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Županijski kutak zdravlja u ruralnim dijelovim županije Očekuje se 14 izlagača iz cijele Hrvatske Tehnička škola Sisak organizira prvi Sajam obnovljivih izvora energije SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Gradi se nova škola u Nebojanu te tri zgrade u Glini