Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Gradi se nova škola u Nebojanu te tri zgrade u Glini

1/2
Foto: Edina Žuko/PIXSELL
Vrijednost obnove objekta područne škole u Nebojanu je oko 850 tisuća eura

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić posjetio je protekli tjedan Petrinju i Glinu. Zajedno sa županom Ivanom Celjakom i gradonačelnicom Petrinje Magdalenom Komes obišao je kontejnersko naselje u Petrinji te nakon toga i područnu školu Nebojan. U Glini su obišli i gradilište na kojem će se graditi tri nove višestambene zgrade s 57 stanova.

Obnavlja županija

Posjet ministra Bačića počeo je radnim sastankom u Petrinji na kojem se razgovaralo o obnovi i modelima samoobnove nakon čega je organiziran obilazak gradilišta područne škole u Nebojanu koju obnavlja Sisačko-moslavačka županija. U samo nekoliko dana spojeni su montažni dijelovi škole, postavljeni su krov i stolarija.

– Objekt je izgrađen, napravljeni su armirano-betonski temelji, škola je postavljena, spojeni su svi elementi, ugrađena je stolarija, čeka nas unutarnje uređenje i postavljanje fasade. Rok za završetak svih radova je svibanj i očekujemo da će učenici ove područne škole u rujnu krenuti na nastavu u svome objektu u svome mjestu u Nebojanu. Vrijednost obnove ovog objekta je oko 850 tisuća eura – istaknuo je župan Celjak.

Dinamikom obnove objekata javne namjene financirane sredstvima Fonda solidarnosti koju provodi Sisačko-moslavačka županija zadovoljan je i ministar Bačić.

– Obnova svih objekata, koja se financira iz Fonda solidarnosti i koji se odnose na projekte koje provodi SMŽ, dobro napreduje i mogu izraziti zadovoljstvo. Radovi financirani iz Fonda solidarnosti trebaju biti dovršeni do 30. lipnja ove godine i siguran sam da će ti projekti biti dovršeni do zadanog roka kako bi se maksimalno iskoristila sva sredstva predviđena u Fondu solidarnosti – rekao je ministar Bačić.

U Glini je obilježen početak radova na izgradnji tri višestambene zgrade s 57 stanova koja se financira iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija čija je vrijednost 5,9 milijuna eura bez PDV-a, a u njima će biti smješteni građani iz državnih stanova koji su oštećeni u potresu. Planirani završetak radova je kraj ove godine.

Ukupno 205 stanova

Ukupno se na području cijele Sisačko-moslavačke županije trenutačno gradi 20 takvih zgrada s 205 stanova. Ministar Bačić najavio je u sljedećem razdoblju izgradnju i oko 30 višestambenih zgrada u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) od kojih će se neke nalaziti na području grada Siska.

– U suradnji s APN-om realizirat ćemo gradnju još oko 30 ovakvih zgrada za koje ćemo definirati lokacije, a novost u odnosu na dosadašnju izgradnju višestambenih zgrada je da uključujemo i grad Sisak koji nije na području od posebne državne skrbi. Zbog toga se u Sisku nije moglo pristupiti izgradnji višestambenih zgrada iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija te ćemo tamo izgradnju realizirati u suradnji s APN-om – zaključio je ministar Bačić.

Svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša Sisačko-moslavačke županije uručene nagrade Proglašeni najbolji sportaši Sisačko-moslavačke županije VAŽNI PROJEKTI Župan Celjak s ministrima o revitalizaciji županije Veliki interes građana na tribini u Sisku Naglasak je na samoobnovi koja znači ubrzani postupak obnove