Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
VAŽNI PROJEKTI

Župan Celjak s ministrima o revitalizaciji županije

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Tema radnih sastanaka bili su projekti važni za daljnji razvoj Sisačko-moslavačke županije, inicijative s ciljem revitalizacije SMŽ-a, izvori financiranja kroz višegodišnji financijski okvir 2021. – 2027. te rezultati završenih projekata i projekata u tijeku

Župan Ivan Celjak proteklog se tjedna sastao s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, ministrom regionalnog razvoja i fondova EU Šimom Erlićem te ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem. Tema radnih sastanaka bili su projekti važni za daljnji razvoj Sisačko-moslavačke županije, inicijative s ciljem revitalizacije SMŽ-a, izvori financiranja kroz višegodišnji financijski okvir 2021. – 2027. te rezultati završenih projekata i projekata u tijeku.

– Sisačko-moslavačkoj županiji revitalizacija je bila nužna i prije potresa, zato sada sve aktivnosti i projekte usmjeravamo upravo u smjeru razvoja i jačanju svih segmenata društva. Prioritet su projekti kojima županiju obnavljamo gospodarski i stambeno, osnažujemo demografski, podupiremo razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ali i jačamo turistički potencijal. Stvaranje uvjeta za ostanak i zasnivanje obitelji, nove prilike za zapošljavanje, ali i sigurna starost ciljevi su kojima težimo – istaknuo je župan Celjak.

Projekti se odnose na kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu uslugu, jednosmjenske i kvalitetno opremljene škole, obnovu i gradnju gospodarske, komunalne, prometne i druge infrastrukture. Jedan od prioriteta je i povećanje kapaciteta zapošljavanja u gospodarstvu.

Čeka ih nastup na državnoj smotri u travnju u Vodicama Na županijskom LiDraNu nastupilo je 79 učenika SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Dom za starije Sisak u novom sjaju nakon obnove Veliki interes građana na tribini u Sisku Naglasak je na samoobnovi koja znači ubrzani postupak obnove