Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Čeka ih nastup na državnoj smotri u travnju u Vodicama

Na županijskom LiDraNu nastupilo je 79 učenika

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Učenike je pratilo ukupno 40 mentora

Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenica i učenika osnovnih i srednjih škola LiDraNo održana je u Kutini, a nastupilo je 79 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Sisačko-moslavačke županije. Učenike je pratilo ukupno 40 mentora. Prosudbeno povjerenstvo imalo je pune ruke posla odabrati one najbolje, jer svi su sudionici pokazali iznimnu kreativnost i darovitost.

Svi su oni svojim radovima pokazali svoju iznimnu kreativnost i vještinu prenošenja lijepe hrvatske pisane i govorene riječi. Najbolji iz svake kategorije svoje će umijeće imati prilike pokazati i na državnoj razini, koja će se od 24. do 28. travnja 2023. godine održati u Vodicama.

U kategoriji literarnih radova predloženi su radovi pet učenika osnovnih škola te tri učenika srednjih škola. U kategoriji samostalni novinarski radovi predložena su četiri učenika osnovnih škola te dva učenika srednjih škola. U kategoriji radijske emisije za državnu su smotru predložena tri rada. U kategoriji školskih listova predložena su četiri lista osnovnih škola. U kategoriji dramskog stvaralaštva izravno su sudjelovanje na državnoj smotri izborile dvije učenice osnovnih i jedna iz srednje škole. 

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Dom za starije Sisak u novom sjaju nakon obnove Veliki interes građana na tribini u Sisku Naglasak je na samoobnovi koja znači ubrzani postupak obnove Obnova vile Zelengaj i zgrade Kinematografa U Topuskom županijski projekti u vrijednosti od 8 milijuna eura